Παπαευαγγέλου: Πάνω από 35.000 ενεργά κρούσματα- Μεγάλη διασπορά στην εργασία

Η καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Πέμπτης 4 Νοεμβρίου 2021, για το πώς εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην Ελλάδα και τα τελευταία στοιχεία για την πανδημία.

Το τέταρτο κύμα σαρώνει τη χώρα μας με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 6.808 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.475 εντοπίστηκαν στην Αττική, 1.117 στη Θεσσαλονίκη και 170 στην Κρήτη.

Στην ενημέρωση συμμετέχουν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Μίνα Γκάγκα: “Δυστυχώς σήμερα έχουμε νέο αρνητικό ρεκόρ, με μεγάλη διασπορά της νόσου. Οι περισσότεροι θάνατοι είναι ανθρώπων μεγάλης ηλικίας, επίσης έχουμε διασωληνωμένες εγκύους. Είναι πολύ σημαντικό να εμβολιαστούν για την ασφάλεια τους”.

Από την πλευρά της, η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε: “Το ποσοστό θετικότητας έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια έχουν ξεπεράσει τα 35.000. Η πίεση στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Έχουμε περίπου 3.000 ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στη χώρα. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν αυξηθεί οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι. Λόγω της πολύ μεγάλης διασποράς, παρατηρείται αύξηση της μετάδοσης και στους εργασιακούς χώρους”.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε μεταξύ άλλων πως “η επιδημία στην Ευρώπη συνεχίζει να επιδεινώνεται για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα”.  

Σε ερώτηση, τι ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων, η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως “όλοι οι παράγοντες συμβάλλουν. Περιμένουμε και τις επόμενες εβδομάδες. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η πιο σημαντική πρόληψη είναι το εμβόλιο”, με τον κ. Μαγιορκίνη ότι δεν ευθύνονται οι εορτασμοί για την αύξηση, καθώς “περιμέναμε αύξηση αρχές Νοεμβρίου”.

Σε ερώτηση για το χάπι κατά του κορονοϊού, η κα Γκάγκα απάντησε πως “είμαστε σε συνεννόηση για να τα εισάγουμε. Θα φέρουμε τα φάρμακα, είμαστε σε διαδικασίες με διμερείς συμφωνίες, αλλά δεν υπάρχει παραγωγή τέτοια που να αντιμετωπίσει τα κρούσματα που έχουμε αυτή τη στιγμή”. 

“Θα πρέπει ο καθένας μας να προσέχει. Ξέρουμε τα μέτρα. Είναι θέμα του καθενός”, είπε η κα Γκάγκα για τα μέτρα στα γήπεδα. 

Δείτε την ενημέρωση:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί