Yπ. Υγείας: Οι 10 περιφέρειες με την ψηλότερη θνητότητα είναι αυτές με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη (Βίντεο)

Η καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Πέμπτης (02.12.2021), ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 89 νεκρούς, 6.260 νέα κρούσματα και 704 διασωληνωμένους.

Αρχικά, το λόγο πήρε η Μίνα Γκάγκα: “Τα κρούσματα δείχνουν να σταθεροποιούνται αλλά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία συνεχίζονται και το ΕΣΥ πιέζεται”, είπε χαρακτηριστικά.

Για «απόλυτη συσχέτιση της εμβολιαστικής κάλυψης με τη διασπορά και τη θνητότητα του ιού» έκανε λόγω κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «οι 10 περιφερειακές ενότητες με την ψηλότερη θνητότητα ανά 100.000 πληθυσμού είναι αυτές με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη κάτω του 55% καθώς και αυτές που ακόμα και σήμερα εμφανίζουν σημαντική θετικότητα στις μαζικές δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ». 

Στο μεταξύ, μίλησε για «μικρή και αργή ύφεση» της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα με τα κρούσματα να ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 6.300 την ημέρα. 

«Με τη μεγάλη διασπορά και τα ενεργά κρούσματα στην κοινότητα, ο κίνδυνος για τον καθένα να μολυνθεί είναι υπαρκτός» τόνισε. 

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η χώρα μας πραγματοποιεί 2.500.000 τεστ την εβδομάδα με τον δείκτη θετικότητας κατά την περίοδο 22 με 28 Νοεμβρίου να διατηρείται σταθερός στο 1,74%. Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ότι υψηλότερη θετικότητα καταγράφουν οι περιφερειακές ενότητες Γρεβενών, Έβρου, Κοζάνης, Θεσσαλονίκης, Φθιώτιδας και Κιλκίς.

Σε κάθε περίπτωση, η κα Παπαευαγγέλου μίλησε για την ανάγκη τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας «από εμβολιασμένους και μη» προτάσσοντας παράλληλα τη σημασία των συχνών αυτοδιαγνωστικών ελέγχων για τον ιό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί