Ο Μ. Συντυχάκης για την παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου στη Σούδα

Δήλωση του Μανώλη Συντυχάκη στο ALT.GR για την παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου στη Σούδα

Η παρουσία το αμερικάνικου φονικού αεροπλανοφόρου «USS Dwight D. Eisenhower» στον κόλπο της Σούδας στα Χανιά, αποτελεί σοβαρή απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Υπενθυμίζω ότι και τον Ιούνη του 2016, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είχε καταπλεύσει και πάλι το «Eisenhower» στον κόλπο της Σούδας.

Η αγκυροβόλησή του στον κόλπο της Σούδας, δε σχετίζεται με την «ξεκούραση» των στρατιωτών του 6ουΣτόλου, όπως παραπλανητικά παρουσιάζουν κυβέρνηση και αμερικάνικη διοίκηση της Βάσης, που και αυτό, αποτελεί προσβολή για το λαό της Κρήτης με τα γνωστά έκτροπα και τις συμπεριφορές στη λογική του επικυρίαρχου (βία σε βάρος γυναικών, βίαιες επιθέσεις, ναρκωτικά, μεθυσμένοι, συνολικά την προκλητική και θρασύτατη συμπεριφορά των Αμερικανών «Ράμπο» σε βάρος των Χανιωτών). Βέβαια, «το τερπνόν με τα του ωφελίμου»…

Η ουσία όμως είναι άλλη ! Η αρμάδα του θανάτου έρχεται στον κόλπο της Σούδας σε μια γιγαντιαίων διαστάσεων «πρόβα πολέμου», για την υποστήριξη των «εθνικών συμφερόντων των ΗΠΑ και της ασφάλειας των συμφερόντων τους σε Ευρώπη και Αφρική. Η παρουσία του 6ου Στόλου στο νησί, σηματοδοτεί βαθύτερη και πιο ενεργή εμπλοκή της χώρας στους ευρωατλαντικούς πολεμικούς, γεωπολιτικούς και οικονομικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στις πολεμικές συγκρούσεις,  που αναζωπυρώνονται εκ νέου με τις φονικές αεροπορικές επιθέσεις των αμερικανών και του ΝΑΤΟ σε Συρία και Παλαιστίνη, την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, τη συμμετοχή της χώρα σε στρατιωτικές αποστολές στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι υπόλογες για την εμπλοκή της χώρας στα ολέθρια σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Ευθύνες έχουν το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, η ΕΛΛ.ΛΥΣΗ και το ΜΕΡΑ25, που στηρίζουν είτε ανοιχτά είτε σιωπηρά τα παιχνίδια των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων και το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων και της αστικής τάξης της χώρας μας.

Όλοι τους, είτε από θέση κυβέρνησης, είτε από θέση αντιπολίτευσης, άλλος ενεργητικά και άλλος παθητικά, βήμα το βήμα προετοίμασαν και αποδέχτηκαν, μέσω του «Στρατηγικού Διαλόγου»με τις ΗΠΑ και τη συμφωνία για τις αμερικάνικες βάσεις, που μετατρέπει όλη τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο και αναβαθμίζει τηναμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση στη Σούδα, με στρατιωτικό δυναμικό και  νέα τεχνολογικά οπλικά συστήματα, σε μια περίοδο όξυνσης των ανταγωνισμών και αντιπαραθέσεων μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και κέντρων στην περιοχή.

Η βάση των Αμερικανών στη Σούδα, σε ρόλο «αβύθιστου αεροπλανόφορου» στην Ανατ. Μεσόγειο για τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και τους συμμάχους τους, παίζει κομβικό ρόλο για τα σχέδιά τους στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, διαύλων και αγορών.Το μαρτυρούν, οι δηλώσειςτου πρέσβη των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ, κάνοντας σαφές, πως τέτοιες κινήσεις διευκολύνονται από τη νέα Συμφωνία για τις βάσεις, που υπογράφτηκε τον Οκτώβρη του 2019, ενώ τώρα οι δύο κυβερνήσεις σχεδιάζουν να την επεκτείνουν, με το σχετικό κείμενο να προγραμματίζεται για υπογραφή φέτος τον Οκτώβρη του 2021.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του νησιού να τους γυρίσουν την πλάτη. Το φιτίλι μιας γενικευμένης ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή είναι αναμμένο.Καλούμε το λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση! Να καταδικάσουν τη μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο θανάτου των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και να απαιτήσουν καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών. Καμία συμμετοχή της χώρας στις πρόβες πολέμου, όχι στη μετατροπή της περιοχής μας σε πολεμικό στόχο. Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», γιατί, όπως λέει και μια μαντινάδα : 

Τα όπλα και οι πόλεμοι είναι κακό κουμάντο 
γιατί έχουν το άδικο γονιό, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί