Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Άμυνας

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας (Σ.ΑΜ.) αυτή τη στιγμή, υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου.

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύγκληση του Συμβουλίου Άμυνας πραγματοποιείται προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, να αξιολογηθούν οι διαθέσιμες πληροφορίες, να εξετασθούν ζητήματα τακτικής φύσεως και να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

Τουρκικό υπ. Άμυνας: Συμφωνία μας η Γαλάζια Πατρίδα

Το υπουργείο Άμυνας με βίντεο που ανάρτησε στο Twitter εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Άγκυρας να υπερασπιστεί όλα τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της «στην Γαλάζια Πατρίδα από εδώ και στο εξής, όπως κάναμε μέχρι τώρα, με έμπνευση τη δοξασμένη ιστορία μας, την αγάπη, την εμπιστοσύνη, την προσευχή του έθνους μας. Η συμφωνία μας είναι η Γαλάζια Πατρίδα».

Στο ίδιο ύφος ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επανέλαβε πως η χώρα του έχει τη θέληση και την ικανότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στη «Γαλάζια Πατρίδα» που περιλαμβάνει και την Κύπρο.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του Oruc Reis.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος (AKP) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, υποστήριξε πως «ως συνήθως η Ελλάδα ζητά σύνοδο στην Ε.Ε. για να υποστηρίξει τις άδικες, παράνομες και επιθετικές πολιτικές της» καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην επιτρέψει στη χώρα μας να μετατρέψει όλη την Ευρώπη σε ένα «ελληνικό θέατρο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί