Στη Δικαιοσύνη τα σάπια κρέατα που μοίρασε σε απόρους η Περιφέρεια Αττικής

Συμπληρωματική μηνυτήρια για την διανομή σάπιων κρεάτων από την Περιφέρεια Αττικής στη Σαλαμίνα κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά από μία 45χρονη μητέρα κάτοικο Σαλαμίνας.

Πρόκειται για την υπόθεση με τις καταγγελίες που είχε δημοσιοποιήσει πρώτο το documentonews.gr, στις 22 Φεβρουαρίου και αφορούσε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD). Ένα πρόγραμμα το οποίο επιδοτείται από την ΕΕ και για το Φεβρουάριο αφορούσε στη διανομή τροφίμων και είδη ανάγκης σε 11.174 ωφελούμενους στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων.

Όπως αναφέρεται στη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά, «η Ε.Ε. δίνει στην Ελλάδα κάποια δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου, δια σχετικών προγραμμάτων, να ωφεληθούν οι άποροι και ευπαθείς ομάδες, που δημιουργήθηκαν με την επέλευση των μνημονίων, με την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης».

Στην προκειμένη περίπτωση, «κάποια από αυτά τα δισεκατομμύρια ευρώ κατέληξαν στο ταμείο της Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο της Ε.Ε., που σε συνεργασία με το Δήμο Σαλαμίνας, θα προμήθευε τους ωφελούμενους του προγράμματος με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης» όπως καταγγέλλεται.

Η μητέρα δύο παιδιών από τη Σαλαμίνα, καταγγέλλει πως στις 19 Φεβρουαρίου ο Δήμος Σαλαμίνας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής της παρέδωσε σάπιο κρέας.

Επρόκειτο  για νάιλον συσκευασία χοιρινού κρέατος του ενός κιλού, με προέλευση Ολλανδίας και  ημερομηνία παραγωγής 10/02/2021, ανάλωση έως 02/03/2021».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της 45χρονης, Μαρίας Σπυράκη, ήδη από τις 21 Φεβρουαρίου διεξάγεται προανάκριση για την υπόθεση καθώς είχε ήδη κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί