Ρόδος: Έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι άνεργου ξεναγού

Ο εργαζόμενος πήρε από το κράτος μόλις 1.800 ευρώ ως βοήθημα από το κράτος μέσα στο 2020

Τη διακοπή ρεύματος σε άνεργο εποχικό εργαζόμενο του τουρισμού από την Ρόδο καταγγέλλει ο πρόεδρος ξεναγών στο νησί.

Ο πρόεδρος ξεναγών στη Ρόδο Αλέξης Κολιάδης θύμισε ότι συμπολίτες μας δεν έχουν μπορέσει να δουλέψουν καθόλου μες στην πανδημία, όπως αρκετοί που είναι στον εποχικό τουρισμό.

Όπως καταγγέλλεται, ο εν λόγω άνθρωπος έχει να εργαστεί από το 2019, λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2020 πήρε από το κράτος μόλις 1.800 ευρώ, ως βοήθημα.

Μιλώντας στο Mega ο Αλέξης Κολιάδης, δήλωσε πως υπάρχουν πολλές ανάλογες περιπτώσεις συναδέλφων του που τους έκοψαν το ρεύμα και αντιμετωπίζουν προβλήματα βιοπορισμού.

«Νιώθω ντροπή ως πολίτης αυτής της χώρας. Αντιμετωπίζουμε έναν χρόνο αυτήν την κρίση. Δεν υπήρξε καμία προετοιμασία, καμία βοήθεια στον κλάδο των ξεναγών. Η κατάσταση είναι τραγική. Πολλοί συνάδελφοι βιώνουν τέτοιες περιπτώσεις. Τελευταία φορά που πήραμε εισόδημα, ήταν τον Οκτώβριο του 2019. Και το βοήθημα που πήραμε από το κράτος το 2020 ήταν 1.800 ευρώ. Δεν ξέρουμε πώς θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Με νόημα, προσέθεσε, πως τα αρμόδια υπουργεία έταξαν στους ξεναγούς βοήθημα Γενάρη και Φλεβάρη, ωστόσο, ακόμη δεν έχουν λάβει τίποτε.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ρόδος: Έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι άνεργου ξεναγού”

  1. Avatarξεναγός

    Πρώην επιτυχημένοι επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση, αν δεν έχουν οικονομική βοήθεια από την οικογένεια. Και εκεί όμως παραμονεύει η οικιακή βία, μια ζωή μέσα στο φόβο, τις απειλές και τις προσβολές. Ίσως τελικά στο σκοτάδι ή και στο δρόμο ή και στην άλλη ζωή να είναι καλύτερα; Να κόψουν επιτέλους το αφήγημα ότι το κράτος είναι υπερβολικά… γενναιόδωρο στη στήριξη που δίνει.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί