Μετά το δημοσίευμα του Candiadoc, ανταποκρίθηκε (για να εξετάσει) η υπηρεσία αλλοδαπών την υπόθεση του Αμπντούλ

Από το 2010 έχει οικογένεια στο Ηράκλειο

Εξελίξεις έφερε το δημοσίευμα του Candiadoc για τον Αμπντούλ από το Πακιστάν, ο οποίος έχει τη δική του οικογένεια στο Ηράκλειο από το 2010, αλλά του αρνούνται άδεια παραμονής.

Δείτε επίσης: Από το 2010 έχει τη δική του οικογένεια στο Ηράκλειο, αλλά του αρνούνται άδεια παραμονής, με απειλές απέλασης και χλεύη…

Όπως μας ενημερώνει η κ. Μηλάκη, μετά το δημοσίευμα, η υπηρεσία αλλοδαπών με επιστολή της τους καλεί να παρουσιαστούν ενώπιον ειδικής επιτροπής στις 24/3, για να συζητηθεί το αίτημά τους, ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ – ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ – ΓΟΝΕΑΣ, σημειώνοντάς ότι αν δεν παρουσιαστούν το αίτημά τους θα απορριφθεί άμεσα.

Θυμίζουμε ότι ο ο Αμπντούλ είναι από το Πακιστάν. Στην περιοχή του, την εύφορη επαρχία Πουντζάμπ, ήταν ένας άρχοντας, όπως και η οικογένειά του. Αναγκάστηκε από τις συνθήκες, τη βία, τη δράση των Ταλιμπάν, να γίνει μετανάστης, αφήνοντας πίσω τη ζωή που είχε. Από το 2009 βρέθηκε στο Ηράκλειο. Δημιούργησε μια σχέση με την Ηρακλειώτισσα Ελευθερία Μηλάκη, συνεργάτη του Candiadoc.

Το 2010 απέκτησαν ένα παιδί, τον 10χρονο σήμερα Μιχάλη. Ήταν η εποχή της αρχής της κρίσης.

Γράφει στο Candiadoc η κ. Μηλάκη:

“Μετά τη γέννηση του παιδιού, μείναμε και οι δύο άνεργοι και αναγκαστήκαμε να φύγουμε στο εξωτερικό.

Ο Αμπντούλ τότε είχε πάρει άδεια διαμονής ως πατέρας, 2 χρόνια μετά τη γέννηση του παιδιού, όμως αυτό το χαρτί δεν του έδινε τη δυνατότητα να ζήσει και να εργαστεί στην ΕΕ. Έτσι συνελήφθη και απελάθηκε στο Πακιστάν. Μετά από ένα χρόνο στο Πακιστάν κατάφερε με κίνδυνο της ζωής του να επιστρέψει στην Ελλάδα, την ημέρα των εκλογών του 2019″.

Από τότε, αναζητώντας την άδεια παραμονής, το γραφείο αλλοδαπών Ηρακλείου όχι μόνο εμπαίζει τον ίδιο και τη σύντροφό του, αλλά συχνά πυκνά τούς απειλεί! Καταθέσαμε τεστ dna, παράβολα και επίσης έχουμε ξοδέψει χρήματα σε δικηγόρους.

Ο Αμπντούλ δικαιούται μια άδεια παραμονής για να μπορεί να εργάζεται νόμιμα και να συνεισφέρει στην ανατροφή του παιδιού, χωρίς να είμαστε εξαρτημένοι από τους δικούς μου.

Η εκπρόσωπος της υπηρεσίας (το όνομά της είναι σε γνώση του Candiadoc, στην οποία η κ. Μηλάκη είχε απευθυνθεί πριν ακόμα έρθει ο Αμπντούλ, την είχε “συμβουλέψει” να του πει να διακτινιστεί στην Ελλάδα (παράνομα), απειλώντας παράλληλα ότι η σύντροφός του και μητέρα του παιδιού του θα έχει ευθύνη γιατί… “διευκολύνει παράνομο αλλοδαπό”!

Όταν τελικά “διακτινίστηκε” μέσα σε κοντέινερ και περνώντας τον Έβρο με βάρκα, κατατέθηκε αίτηση για άδεια παραμονής, τεστ dna και παράβολο 500 ευρώ και από τότε είναι στην αναμονή…

Τώρα ο ίδιος και η σύντροφός του φοβούνται ότι έρχεται η απέλαση, καθώς οι “αρμόδιοι” δεν φαίνονται καν διατεθειμένοι να συζητήσουν μια άδεια παραμονής, σε έναν άνθρωπο που έχει ήδη δημιουργήσει τη δική του οικογένεια και ζητάει να ζει νόμιμα, να εργάζεται και να ανατρέφει το παιδί του με τη σύντροφό του…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί