Ο Κυμπουρόπουλος της ΝΔ καταψήφισε το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση

Συντάχθηκε με την ακραία δεξιά πτέρυγα του Ευρωκοινοβουλίου

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η στάση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, που ψήφισε στην Ευρωβουλή κατά του δικαιώματος γυναικών στην επιλογή άμβλωσης σε σχετική ψηφοφορία την περασμένη εβδομάδα.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος συντάχθηκε με τις πιο ακραίες φωνές του ευρωκοινοβουλίου αυτές της άκρας δεξιάς υποστηρίζοντας ότι «η ανθρώπινη ζωή πρέπει να προστατεύεται από τη σύλληψη». Με την υποσημείωση μάλιστα ότι η γυναίκα δεν θα έπρεπε να μπορεί να επιλέγει.

Η στάση του ευρωβουλευτή, αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις καθώς αντίκειται στα κεκτημένα της έννομης τάξης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, επιστρέφοντας τη συζήτηση για τα δικαιώματα των γυναικών πολλές δεκαετίες πίσω. Δε μπορεί στην Ευρώπη του 21ου αιώνα να τίθεται σε διαπραγμάτευση το δικαίωμα των γυναικών να ορίζουν το σώμα τους.

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Ο Κυμπουρόπουλος της ΝΔ καταψήφισε το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση”

  1. Δήμος Σθένης

    Τελικά ο Κυμπουρόπουλος και με τις …διευκρινήσεις που έδωσε περισσότερο τα “μαύρισε” παρά τα ξεκαθάρισε και τα πράγματα για την ψήφο του. Εμένα πάντως με “φώτισε”, αν και ούτε τον ψήφισα, ούτε ποτέ συντάχτηκα είτε με την φανερή είτε με την υποχθόνια πολιτική και ιδεολογική (δηλαδή την πραγματική- αληθινή) του πολιτική ιδεολογία. Το σίγουρο είναι πως απόδειξε στο πανελλήνιο και όχι μόνο το …ιδεολόγημά του: Και καλά με το κόμμα του που επιβάλει την “κυφότητα” σε όλους, έκανε την “σαλάτα περιττωμάτων”, πιστεύοντας πως έτσι θα επαναφέρει τη λάμψη της απολεσθείσης “αριστείας” του, στη μητέρα του ή στα “θηλυκά” της εγγύτερης και ευρύτερης οικογενειακής του σύνθεσης, πως ακριβώς δικαιολόγησε την ψήφο του; Γιατί αν καταλάβαινε τι ψήφιζε είναι αισχρός, αν δεν καταλάβαινε να πάει σπίτι του και τέλος, αν “εξηπατήθη” κι αυτός ας μας πει ποιος είναι ο …”όφις” που τον …”εξηπάτησε”!!! Διαλέγει και παίρνει. Κρίμα που αποδείχνει πως τελικά είναι πολύ μα πάρα πολύ Καμπουρόπουλος

  2. Μεσαίωνας

    Εξοργιστικό και μου έφερε στο νου κάτι που έχω θάψει για χρόνια. Γνωστότατος γυναικολόγος του Ηρακλείου, εκμεταλλευόμενος το σκοταδισμό που επικρατεί σχετικά με αυτά τα θέματα, εκμεταλλεύεται ευάλωτες κοπέλες συνδυάζοντας τις υπηρεσίες του με θρασύτατη σεξουαλική κακοποίηση. Είχα ακούσει γι αυτόν και δεν το πίστευα μέχρι που το έζησα. Επίσης η γραμματέας του είχε εμφάνιση πορνοστάρ.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί