Αναγκάστηκαν να υπερψηφίσουν την έκθεση που υπερασπίζεται την άμβλωση ως ανθρώπινο δικαίωμα οι ευρωβουλευτές της ΝΔ μετά τις έντονες αντιδράσεις

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μαζί με την Ακροδεξιά και τους υπερσυντηρητικούς, αφού απέτυχαν να καταρρίψουν ως απαράδεκτη την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου που υπερασπίζεται την άμβλωση ως ανθρώπινο δικαίωμα, αναγκάστηκαν να την υπερψηφίσουν.

Όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης, η έκθεση τελικά εγκρίθηκε από την Ολομέλεια με 378 υπέρ, 255 κατά 42 αποχές.

Διευκρίνισε επίσης ότι η έκθεση της Επιτροπής Γυναικών εγκρίθηκε κυρίως με τη στήριξη των ευρωβουλευτών της Αριστεράς, Σοσιαλιστών, Πρασίνων & Φιλελευθέρων. Τα κατά προέρχονται από το ΕΛΚ, το υπερσυντηρητικό ECR και την ακροδεξιά. «Μετά τη δημόσια κατακραυγή, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ αναγκάστηκαν να την υπερψηφίσουν» υπογραμμίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία, μη ικανοποιημένη με την έκθεση της επιτροπής FEMM για τα δικαιώματα, ψήφισε να απορριφθεί η εν λόγω έκθεση ως απαράδεκτη. Συγκεκριμένα, υπερψήφισε τα «εναλλακτικά ψηφίσματα» υπερυντηρητικών πλευρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ενσωματώνουν λόγο ο οποίος υποσκάπτει τα Δικαιώματα Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (SRHR) και ενθαρρύνει τους αρνητές  του θεμελιώδους δικαιώματος των γυναικών στην Υγεία, την Αυτοδιάθεση και την Αξιοπρέπεια.

Δείτε επίσης: Επιστροφή στον Μεσαίωνα για τους ευρωβουλευτές της ΝΔ: Ψήφισαν πρόταση που χαρακτηρίζει απαράδεκτο το δικαίωμα στην άμβλωση

«Η ΝΔ είναι βαρύτατα εκτεθειμένη. Η ηγεμονία ακροδεξιών ιδεών στο εσωτερικό της είναι ολοφάνερη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «για τους ευρωβουλευτές της ΝΔ οι γυναίκες δεν μπορούν να έχουν κατοχυρωμένο το δικαίωμα της άμβλωσης».

Απαντώντας, η ΝΔ απέφυγε πάρει σαφή θέση για ποιο λόγο οι ευρωβουλευτές της τάχθηκαν μαζί με τους Πολωνούς υπερσυντηρητικούς, καταγγέλλοντας ως «απαράδεκτη» την Έκθεση του ΕΚ. Αντίθετα, παίζοντας με τις λέξεις κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για fake news.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος ανέφερε ότι «οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ουδέποτε υπερψήφισαν έκθεση εναντίον του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση», κάτι που ωστόσο δεν ισχυρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε και πάλι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Γαϊτάνης συνεχίζει την παράδοση του κ. Ρωμανού. Καταφεύγει στα ψέματα και επιβεβαιώνει ότι η ακροδεξιά στροφή του κ. Μητσοτάκη έχει πλέον συντελεστεί σε όλα τα επίπεδα. Το ερώτημα προς τη ΝΔ είναι απλό: ψήφισαν ή δεν ψήφισαν τις προτάσεις της ακροδεξιάς;».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί