Εκθετος ο Άδωνις, όπως διαπιστώνει και η ΕΛΑΣ

Η έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. που αφορά το ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο κατατέθηκε στην εξεταστική επιτροπή αναφορικά με τις 23 επίμαχες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και που έχει στην κατοχή της η «Εφ.Συν.», διαπιστώνει ότι ο Θ. Παπαδημητρίου -τότε πρόεδρος του Οργανισμού- πράγματι είπε σε τηλεφωνικές συνομιλίες όσα αδιανόητα έχουν απομαγνητοφωνηθεί και δημοσιευτεί στις εφημερίδες.

Με αυτόν τον τρόπο, το βασικό επικοινωνιακό τρικ του μάρτυρα Αδώνιδος Γεωργιάδη έπεσε στο κενό, μαζί με την προσπάθειά του να κάνει ξανά το άσπρο μαύρο.

Στην εισηγητική του τοποθέτηση, χθες, διερωτήθηκε αν η Εξεταστική έχει λάβει το αποτέλεσμα της πραγματογνωμοσύνης που διέταξε η Εισαγγελία για το ηχητικό ντοκουμέντο.

«Μου έφεραν την πραγματογνωμοσύνη σε φάκελο ανώνυμα στο γραφείο… Με ημερομηνία 20 Νοεμβρίου 2017. Θα το καταθέσω τώρα, κύριε πρόεδρε. Και λέει το ιστορικό ότι η Εισαγγελία τούς έστειλε το ηχητικό για να αποφανθεί ο εμπειρογνώμονας περί τίνος πρόκειται».

Ηδη, εδώ ο μάρτυρας διαστρεβλώνει το αίτημα της Εισαγγελίας που ήταν συγκεκριμένο, όπως προκύπτει παρακάτω, σύμφωνα με το περιεχόμενο της έκθεσης.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης επικαλείται την έκθεση που αναφέρεται σε σημεία ασυνέχειας λόγου και απόκρυψης λέξεων, καταλήγοντας «σε αυτό το υποτιθέμενο ηχητικό ντοκουμέντο, το οποίο, όπως καταλαβαίνετε, είναι πλαστογραφημένο, αφού έχει σε δεκαεννέα σημεία βάσει πραγματογνωμοσύνης συρραφή. Εγώ ισχυρίζομαι ότι αυτή την πλαστογραφία την έχει διαπράξει ο κ. Πολάκης σε συνεργασία με τον κ. Γιαννακουλόπουλο».

Φυσικά η έκθεση πουθενά δεν διαπιστώνει «πλαστογραφημένες» συνομιλίες αλλά 4 κανονικές συνομιλίες, ούτε όμως και συρραφή.

Η έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. που αφορά το ηχητικό ντοκουμέντο αναφορικά με τις 23 επίμαχες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Ειδικότερα, η έκθεση ξεκαθαρίζει ότι: «Από την υπηρεσία μας ζητήθηκε η εξέταση του ως άνω δίσκου και η ταυτοποίηση του ομιλούντος φυσικού προσώπου». Αυτό και μόνο ήταν το αίτημα της Εισαγγελίας και όχι γενικά να διαπιστωθεί «περί τίνος πρόκειται».

Η έκθεση αποσαφηνίζει ότι στις συνομιλίες το πρόσωπο, ο κύριος «ομιλητής» που ακούγεται, είναι ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τα άλλα πρόσωπα που συνομιλούν ακούγονται ελάχιστα και δεν προκύπτει ασφαλές συμπέρασμα για το ποιοι είναι.

«Το δείγμα κρίνεται ποσοτικά επαρκές και κατάλληλο», διαπιστώνει η ΕΛ.ΑΣ., «και δεν αμφισβητείται η φωνή του βασικού ομιλητή Θ. Παπαδημητρίου».

Οσο για τον ισχυρισμό του Αδ. Γεωργιάδη περί ασυνέχειας λόγου και απόκρυψης λέξεων, η έκθεση πουθενά δεν αναφέρει ότι αυτό έγινε εκ των υστέρων στη μεταφόρτωση και όχι από τον ίδιο τον καταγράφοντα τις αρχικές συνομιλίες.

Το συμπέρασμα του Αδώνιδος περί πλαστότητας είναι συνεπώς αυθαίρετο.

Των Ντάνι Βέργου και Άντα Ψαρά, Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί