Στο φως νέα καταγγελία για αστυνομική βία: Τους έσυραν στη ΓΑΔΑ με τις παντόφλες (Βίντεο)

“Με συνέλαβαν μέσα σε πολυκατοικία αφού χτύπησαν την κοπέλα μου”

Λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση κορυφής στη Βουλή με αντικείμενο την αστυνομική βία, άλλη μια καταγγελία για ακραία και ανάρμοστη συμπεριφορά αστυνομικών βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τo news247.gr, το οποίο κάνει την αποκάλυψη, το περιστατικό αστυνομικής βίας συνέβη το βράδυ της περασμένης Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, μετά το τέλος της πορείας των κατοίκων και «πρωταγωνιστής» είναι ο «Μιχάλης», ένας από τους διαδηλωτές, ο οποίος πριν αρχίσουν τα επεισόδια είχε επιστρέψει στο σπίτι του.

Όπως αφηγείται, ενώ βρισκόταν μέσα στο σπίτι του με την γαλλικής καταγωγής σύντροφό του, απ’ έξω ακούστηκε φασαρία και έσκασε μία κρότου-λάμψης. Ο καταγγέλων βγήκε να δει τι συμβαίνει και διαπίστωσε ότι στο απέναντι κτίριο αστυνομικοί συνελάμβαναν εφήβους την ίδια ώρα που τους χτυπούσαν.

Ο «Μιχάλης» πλησίασε τους αστυνομικούς και τους χειροκρότησε ειρωνικά λέγοντας “μπράβο, νιώθουμε ασφάλεια τώρα”. Εκείνη τη στιγμή βγήκε και ένας ένοικος από την πολυκατοικία να δει τι συμβαίνει (είναι χαρακτηριστικό ότι ο άνθρωπος, όπως φαίνεται στα video, φοράει παντόφλες).

Κάποιοι από τους αστυνομικούς εξοργίστηκαν και μπήκαν στην πολυκατοικία να πιάσουν τους δύο άνδρες οι οποίοι εν τω μεταξύ είχαν καταφύγει στο εσωτερικό για να αποφύγουν τη σύλληψη. Τους έσυραν όμως έξω με τη βία χωρίς να τους εξηγούν το παράπτωμα.

Τη σκηνή κατέγραφε η κοπέλα του «Μιχάλη» με το κινητό της τηλέφωνο. Μόλις το αντιλήφθηκαν αυτό οι αστυνομικοί, την πλησίασαν και την χτύπησαν με τη συσκευή στο κεφάλι της (ακούγεται χαρακτηριστικά στο τέλος του βίντεο).

Οι αστυνομικοί οδήγησαν τους δύο συλληφθέντες μπροστά από ένα περίπτερο της γειτονιάς και άρχισαν να σπάνε το πεζοδρόμιο λέγοντας χαρακτηριστικά “λέτε ότι δεν έχετε κάνει τίποτα αλλά θα δείτε τι θα σας φορτώσουμε”.

Εν τέλει, ο «Μιχάλης», χωρίς ευτυχώς να του φορτώσουν κάποιο αντικείμενο ως “προίκα”, μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ. Εκεί ήρθε αντιμέτωπος με λεκτικούς τραμπουκισμούς (“ξέρουμε που μένεις, θα σε κανονίσουμε”) πριν αφεθεί ελεύθερος μετά από αρκετή ώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί