Υποχώρησε η στάθμη της θάλασσας στην Αμμουδάρα – Και στον Καράβολα παρατηρήθηκε το φαινόμενο (Φωτο)

Καθησυχάζουν οι ειδικοί, δεν πρόκειται για προμήνυμα σεισμού

Ανησυχία προκαλούν οι εικόνες που δημοσιεύουν πολίτες στο γκρουπ των Μετεωκρητών στο Facebook από την Αμμουδάρα, καθώς όπως φαίνεται η στάθμη της θάλασσας υποχώρησε κατά 8 μέτρα.

Τις φωτογραφίες δημοσίευσε η Athina Gouskou από το σημείο κοντά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, με τις πληροφορίες πολιτών να αναφέρουν ότι το φαινόμενο παρατηρήθηκε και σε άλλες παραλίες, όπως της Ιεράπετρας, ενώ μάλιστα σύμφωνα με φωτογραφία του Mixalis Ananiadis και του Stelios Fragiadakis το φαινόμενο παρατηρήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και νωρίς το πρωί της Παρασκευής και στον Καράβολα.

Η ανησυχία είναι εύλογη, καθώς εχθές σημειώθηκαν σεισμοί και τσουνάμι στη Νέα Ζηλανδία, ενώ έντονη σεισμική δραστηριότητα καταγράφεται και στην Ελλάδα.

Δείτε επίσης: Νέος σεισμός στην Ελασσόνα: 2 στα 3 σπίτια μη κατοικήσιμα

Λέκκας για τον νέο σεισμό στην Ελασσόνα: «Δεν είναι μετασεισμός, ενεργοποιήθηκε νέος κλάδος»

Σεισμός- Ελασσόνα: Το σπάνιο φαινόμενο «σεισμικό ζεύγος» «βλέπει» ο Γ. Παπαδόπουλος

Τσουνάμι προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός στη Νέα Ζηλανδία

Δείτε τις φωτογραφίες από την Αμμουδάρα:

Οι ειδικοί πάντως εμφανίζονται καθησυχαστικοί, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να πρόκειται για προμήνυμα σεισμού, κάνοντας λόγο για το σύνηθες φαινόμενο παλίρροιας- άμπωτης, το οποίο εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες και σε άλλες παραλίες της Ελλάδας, καθώς και στην Ανατολική Μεσόγειο και συμβαίνει κάθε χρόνο. Η έντασή του διαφέρει και αποδίδεται πιθανόν στην ευθυγράμμιση των πλανητών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί