Η Κομισιόν καθορίζει το ανώτατο ποσό ενίσχυσης επιχειρήσεων- Απάντηση της Περιφέρειας Κρήτης στο Candiadoc για τη “μη επιστρεπτέα”


Η Περιφέρεια Κρήτης απαντά στο δημοσίευμα τουCandiadoc της 3ης Μαρτίου για την ενίσχυση των επιχειρήσεων “Μη επιστρεπτέα», διευκρινίζοντας μεταξύ άλλων ότι το ανώτατο ποσό που μπορεί να πάρει μια επιχείρηση καθορίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όχι από την Περιφέρεια.

Δείτε: “Μη επιστρεπτέα” περιφέρειας Κρήτης: Τελικά μόνο για λίγες και όσο γίνεται μεγάλες επιχειρήσεις, αποφάσισε η Ειδική Υπηρεσία! (εικόνες)

Ειδικότερα, με επίκληση στοιχείων και διατάξεων, στην απάντησής της η Περιφέρειας Κρήτης, που υπογράφεται από την Προϊσταμένη της ΕΥΔΕΠ, ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, Μαρία Κασωτάκη, αναφέρει:

”Η παράγραφος 14 του Κεφ. 5 της πρόσκλησης της δράσης «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον COVΙD-19 στην Περιφέρεια Κρήτης» αναφέρεται στο συνολικό ποσό της δημόσιας χρηματοδότησης που μπορεί να λάβει μία επιχείρηση, τόσο από τη συγκεκριμένη δράση, όσο και από άλλες ενισχύσεις (δάνεια, εγγυήσεις, επιστρεπτέες προκαταβολές κλπ ) που διέπονται  από το προσωρινό  πλαίσιο  ενισχύσεων , όπως αυτό έχει εγκριθεί από την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το ανώτατο ποσό που μπορεί να πάρει μια επιχείρηση με βάση τα παραπάνω καθορίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όχι από την Περιφέρεια Κρήτης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 19/2/2021 ανακοίνωσε την αύξηση του ποσού αυτού από 800.000 ευρώ σε 1.800.000 ευρώ .Η  τροποποίηση του προσωρινού καθεστώτος έπρεπε να εισαχθεί στην πρόσκληση διότι ελέγχεται και κατά το  στάδιο  καταβολής της επιχορήγησης στις επιχειρήσεις .Η παραπάνω τροποποίηση ουδόλως επηρέασε τους όρους χρηματοδότησης και τα κριτήρια επιλογής των επιχειρήσεων από τη δράση  «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον COVIT-19 στην Περιφέρεια Κρήτης.

Μαρία Κασωτάκη.Προϊσταμένη  ΕΥΔ Ε.Π. Περιφέρειας Κρήτης”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί