Διακοπή εκτέλεσης ποινής πρότεινε για τον Δημ. Κουφοντίνα η εισαγγελέας της Λαμίας

H εισαγγελέας της Λαμίας τροποποίησε το αίτημα της συνηγόρου του κρατούμενου απεργού πείνας, προτείνοντας διακοπή (κι όχι αναστολή) εκτέλεσης της ποινής, όπως μετέδωσε το Κόκκινο 105,5

Όπως μετέδωσε ο Γ. Ανδρουλιδάκης στο Κόκκινο 105,5,  η εισαγγελέας προχώρησε σε δική της εισήγηση με δικό της σκεπτικό, όπου μετατρέπει το αίτημα αναστολής εκτέλεσης ποινής σε διακοπή εκτέλεσης ποινής, ενώ την εισάγει προς συζήτηση στο Συμβούλιο με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Η εισαγγελική πρόταση αποτελεί εξέλιξη με ιδιαίτερη σημασία, εφόσον βέβαια γίνει δεκτή από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα συνεδριάσει το απόγευμα, παρουσία του νομικού Θέμη Σοφού. Σημειώνεται ότι σε καμιά περίπτωση η αρχική πρόταση, αλλά ούτε και η τροποποίηση έχει οποιαδήποτε σχέση με αποφυλάκιση του κρατούμενου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η Γιάννα Κούρτοβικ κατέθεσε, μαζί με τον νομικό Θέμη Σοφό, αίτηση αναβολής έκτισης της ποινής στο στο συμβούλιο πλημμελειοδικών, με δεδομένο ότι η κατάσταση της υγείας του κρατούμενου είναι τέτοια που υπάρχει ανάγκη να αρθεί η κράτηση όχι γιατί θα γυρίσει σπίτι του, δεν μπορεί να γυρίσει σπίτι του, αλλά γιατί θα πρέπει να μείνει τουλάχιστον ένα μήνα στο νοσοκομείο για να μπορέσει να αποκατασταθεί η κατάσταση της υγείας του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί