Κρήτη- Επιστροφή σε σκοτεινές εποχές: Κλήθηκαν στο τμήμα καθηγήτριες επειδή έκαναν απεργία!

Για επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, που άσκησαν το δικαίωμα τους στην απεργία, μιλάει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου σε ανακοίνωσή της. Αναφέρει πως μαθητής κατήγγειλε εκπαιδευτικούς γιατί απέργησαν με το επιχείρημα πως του «στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση»!

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή το απόγευμα έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Αναλυτικά αναφέρει η ΕΛΜΕΡ:

«Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού σήμερα και με θλίψη και οργή πληροφορούμαστε ότι μαθητής Λυκείου του Ρεθύμνου προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και «κατήγγειλε» τέσσερις καθηγήτριές του επειδή απήργησαν στις 21/9/2023 και του «στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση»!!! Η Εισαγγελία διαβίβασε την «καταγγελία» στο Α.Τ. Ρεθύμνου, που τώρα καλεί τις τέσσερις συναδέλφους για «εξηγήσεις».

Κανείς δεν πήγε στην Εισαγγελία να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω αδιοριστίας των εκπαιδευτικών αλλά τους ενόχλησε η συμμετοχή στην απεργία, που γίνεται και για την προάσπιση του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους αλλά και την κοινωνία και τα σωματεία του Ρεθύμνου και λέμε: Η απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει! Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο!

  • Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, όλους τους πολίτες του Ρεθύμνου σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 19.30 έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου έχουν κληθεί οι συναδέλφισσες.
  • Ζητάμε από τις ενώσεις και τα σωματεία του νομού και την ΟΛΜΕ να εκδώσουν σχετικά ψηφίσματα και να καλέσουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση».

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ!

To Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου συμπαραστέκεται στις συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου οι οποίες διώκονται επειδή άσκησαν το δικαίωμά τους στην απεργία.

 Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε  από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, ένας μαθητής Λυκείου του Ρεθύμνου προσέφυγε στην Εισαγγελία και «κατήγγειλε» τέσσερις καθηγήτριές του επειδή απέργησαν στις 21 του Σεπτέμβρη μέρα Πανελλαδικής απεργίας ενάντια εργασιακό έκτρωμα Γεωργιάδη.

 Το δικαίωμα στην απεργία είναι μια κατάκτηση αιματηρών αγώνων και αποτελεί το σημαντικότερο μέσο συλλογικής και αγωνιστικής δράσης για κάθε εργαζόμενο. 

Δηλώνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους εκπαιδευτικούς που διώκονται, και στο Σωματείο τους.

 Καλούμε τους Συναδέλφους τον λαό του Ρεθύμνου  σε συμμετοχή στη συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας την Παρασκευή 6 Οκτώβρη στις 19.30 έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου έχουν κληθεί οι καθηγήτριες που απέργησαν.

 Δηλώνουμε ότι όσους νόμους και να νομοθετήσουν δεν πρόκειται να σταματήσουν την ταξική πάλη, ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό  τους  σύστημα.

Επιχείρηση τρομοκράτησης από της εισαγγελία Ρεθύμνου απεργών εκπαιδευτικών!!!

Καταγγέλλουμε το απίστευτο περιστατικό που συνέβη στο 2ο Λύκειο Ρεθύμνου, όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου. Μαθητής του σχολείου προσέφυγε στον εισαγγελέα ενάντια σε τέσσερις συναδέλφισσες, οι οποίες διέπραξαν το «έγκλημα» να απεργήσουν στη μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 21 Σεπτέμβρη, γιατί όπως ανέφερε του στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση.

Η εισαγγελία διαβίβασε την «καταγγελία» στο Α.Τ. Ρεθύμνου και οι συναδέλφισσες έλαβαν κλήτευση από την αστυνομία για να δώσουν εξηγήσεις. 

Φαίνεται ότι έτσι έγινε κατανοητή η δήλωση του Γεωργιάδη στη Βουλή ότι θα κινητοποιεί ο ίδιος τους εισαγγελείς όταν οι ίδιοι δεν τον κάνουν. Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει πάτο. Αυτές οι καταστάσεις είναι το αποτέλεσμα των απεργοκτόνων νόμων, όλων των τελευταίων κυβερνήσεων, με πιο εμφατικούς τους νόμους του Χατζιδάκη και του Γεωργιάδη. 

Τους απαντάμε ότι το δικαίωμα της απεργίας κερδήθηκε με αίμα. Μέχρι τη δεκαετία του 50, όταν νομιμοποιήθηκε η απεργία για τους δημοσίους υπαλλήλους, ο κλάδος μας το είχε κατακτήσει στην πράξη με πολύ μεγάλες απεργίες, σε πολύ πιο σκληρές συνθήκες από τις σημερινές. Αυτό το δικαίωμα δεν θα το διαπραγματευτούμε με κανέναν γραφικό υπουργό και με κανέναν πρόθυμο εισαγγελέα. 

Είναι υποχρέωσή μας, ως εκπαιδευτικοί, να περιφρουρήσουμε αυτό το δικαίωμα και για τη νέα γενιά, τους μαθητές μας, αλλά και να τους διαπαιδαγωγήσουμε με τη στάση μας. 

Το σίγουρο είναι ότι θέλουν έναν εκπαιδευτικό φοβισμένο και υποταγμένο, για να αναπαράγει τον εαυτό του στη νέα γενιά. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Με τη στάση μας διδάσκουμε το αγωνιστικό πρότυπο, του μαχητικού εκπαιδευτικού, τόσο μέσα στην τάξη, όσο και στους αγώνες του λαϊκού κινήματος. Για μια ακόμα φορά θα πετάξουμε τους σχεδιασμούς τους στα σκουπίδια.

Απαιτούμε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας να σταματήσει τώρα αυτήν την απαράδεκτη διαδικασία!

Απαιτούμε τώρα η κυβέρνηση και ο υπουργός παιδείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους,
να σταματήσουν αυτή την αθλιότητα!

ΥΓ1: Είναι πραγματικά γελοίο να εγκαλείται ο απεργός εκπαιδευτικός γιατί στερεί, τάχα, το δικαίωμα της μόρφωσης των παιδιών, όταν έχουν χαθεί ήδη ένα εκατομμύριο διδακτικές ώρες από τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, γεγονός που ούτως ή άλλως ήταν και αντικείμενο της συγκεκριμένης απεργίας. 

ΥΓ2: Να θυμίσουμε ότι 15 χρόνια οι εκπαιδευτικοί έχουμε κρατήσει τα σχολεία όρθια, μόνοι μας, σε πολύ δύσκολες συνθήκες και χωρίς καμία βοήθεια από το κράτος. Και όλα αυτά, μισθολογικά εξαθλιωμένοι, υπηρετώντας σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, σε απαράδεκτους έως επικίνδυνους χώρους εργασίας. Αν επιβιώνει κάτι από το δημόσιο σχολείο, αυτό οφείλεται στο πάθος και το μεράκι όλων μας. Εμείς είμαστε αυτοί που περιφρουρούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, σε αντίθεση με το κράτος που τα υπονομεύει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί