Δήμος Ηρακλείου: Επιβεβαιώνει τα κρούσματα covid- Έστειλε για τεστ… όσους ήθελαν!

Τι απαντά στο Candiadoc ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας

(στην κεντρική φωτο, αριστερά ο κ. Καραντινός με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Β. Λαμπρινό)

Από τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας του δήμου Ηρακλείου, Γιώργο Καραντινό, πήραμε απάντηση σε σχέση με τα θετικά κρούσματα covid στην υπηρεσία του και τα όσα αναφέραμε περί προσπάθειας να μη δημοσιοποιηθεί το θέμα, αλλά και την ακύρωση των μοριακών τεστ των εργαζομένων που είχαν προγραμματιστεί για χθες.

Δείτε:  Κρούσμα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού σε υπάλληλο του δήμου Ηρακλείου

Ο δήμαρχος Ηρακλείου ζητά απ’ όλους “ευθύνη”, όμως ο δήμος κρύβει κρούσματα και ακυρώνει τα τεστ λόγω… κόστους!

Όπως θα δούμε στη συνέχεια, ο κ. Καραντινός επιβεβαιώνει το πρώτο κρούσμα του ιού (ακόμα κι αν δεν αναφέρει ότι είναι το μεταλλαγμένο) αλλά και άλλα στη συνέχεια, ισχυριζόμενος όμως ότι δεν κρατήθηκαν κρυφά, αφού γνωστοποιήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες και ο ίδιος μίλησε γι αυτά σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Στη ραδιοφωνική του συνέντευξη επιβεβαίωσε τα όσα είχε αποκαλύψει το candiadoc, επειδή ερωτήθηκε. Προφανώς η δήλωση – απάντηση σε ένα μέσο δεν υποκαθιστά την πλήρη και επίσημη ενημέρωση που ήταν υποχρεωμένος να κάνει ο δήμος Ηρακλείου προς την τοπική κοινωνία. Όπως άλλωστε κάνουν όλοι οι δήμοι όταν υπάρχει κάποιο κρούσμα σε υπηρεσία τους, με επίσημες ανακοινώσεις τους. Εκτός κι αν ο δήμος Ηρακλείου θεωρεί ότι είναι η εξαίρεση, ως ο μεγάλος ΟΤΑ…

Ο κ. Καραντινός επίσης επιβεβαιώνει ότι δεν έκλεισε η υπηρεσία, αλλά μπήκαν σε καραντίνα κάποιες επαφές των κρουσμάτων. Ακριβώς αυτό υποστηρίξαμε, ότι ο δήμος Ηρακλείου δεν ανακοίνωσε το αρχικό κρούσμα αλλά και τα επόμενα ώστε να μη διακόψει τη λειτουργία της υπηρεσίας.

Για τα μοριακά τεστ, ο αντιδήμαρχος υποστηρίζει ότι δεν ακυρώθηκαν επειδή δεν προγραμματίστηκαν. Επιμένουμε στην πληροφορία ότι είχαν προγραμματιστεί για χθες Σάββατο μοριακά τεστ στον Εσταυρωμένο, τα οποία ακυρώθηκαν την Παρασκευή με τη δικαιολογία του κόστους. Άλλωστε αυτό που ανακοινώνει ο κ. Καραντινός είναι μάλλον χειρότερο: έκαναν τεστ όσοι… ήθελαν!

Ολόκληρη η επιστολή του αντιδημάρχου Πολεοδομίας:

Αναφορικά με το δημοσίευμά σας με τίτλο: «Ο δήμαρχος Ηρακλείου ζητά απ’ όλους “ευθύνη”, όμως ο δήμος κρύβει κρούσματα και ακυρώνει τα τεστ λόγω… κόστους!» σας ενημερώνω για τα εξής: :

–        Πράγματι στις αρχές της περασμένης εβδομάδας εντοπίστηκε θετικό κρούσμα σε γραφείο της Πολεοδομίας Ηρακλείου. Το οποίο φυσικά και δεν αποκρύψαμε. Αντιθέτως, αμέσως ειδοποιήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και ακολουθήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας.

–        Απολυμάνθηκε όλος ο όροφος στον οποίο βρίσκεται το γραφείο καθώς και οι κοινόχρηστοι χώροι, χωρίς να τεθεί ασφαλώς το παραμικρό θέμα κόστους. Επιπλέον, μπήκαν αμέσως σε καραντίνα οι εργαζόμενοι που βρισκόταν σε άμεση επαφή με το θετικό κρούσμα.

–        Στα τεστ που έγιναν στη συνέχεια, εντοπίστηκε ακόμα ένα θετικό. Προσωπικά μίλησα δημόσια  για τα θετικά κρούσματα σε ραδιοφωνική μου παρέμβαση – αυτό σε συνέχεια της αναφοράς σας περί «απόκρυψης».  

–        Ουδέποτε προγραμματίστηκαν, πολλώ δε μάλλον, ματαιώθηκαν λόγω κόστους, μοριακά τεστ στους εργαζομένους. Όσοι θέλησαν έκαναν μοριακά τεστ δωρεάν. Όλα βγήκαν αρνητικά.

Ως Δήμος Ηρακλείου, αντιμετωπίζουμε την πανδημία από την πρώτη στιγμή πολύ σοβαρά και η ασφάλεια τόσο των εργαζομένων, όσο και του κοινού παραμένει πρώτη μας προτεραιότητα.  Αν υπήρχε λόγος ή οδηγία από τον ΕΟΔΥ να κλείσει ολόκληρη η Πολεοδομία, θα ήμασταν οι πρώτοι που  την κλείναμε. Και θα το ανακοινώναμε, ως οφείλαμε. Προς το παρόν δεν υπάρχει. Για αυτό και η Υπηρεσία θα συνεχίσει την λειτουργία της, τηρώντας αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως κάνει πάντα. 


Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας

Γιώργος Καραντινός

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί