Έρευνα από την Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για το πρόστιμο… “άσκοπης μετακίνησης” σε άστεγο του Ηρακλείου

Στην υπόθεση με το πρόστιμο… “άσκοπης μετακίνησης” σε άστεγο στο Ηράκλειο, που αποκάλυψε το Candiadoc, παρεμβαίνει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης. Ήδη αξιωματικός της Διεύθυνσης έχει ζητήσει από το Candiadoc τα πλήρη στοιχεία του άστεγου καθώς και μια επαφή με τον ίδιο ή κάποιον εκπρόσωπό του.

Δείτε νέα εξέλιξη: Ακυρώθηκε από την ΕΛΑΣ το πρόστιμο για “άσκοπη μετακίνηση” στον άστεγο του Ηρακλείου

Πάντως, σύμφωνα με ανθρώπους του Ηρακλείου που βοηθούν τον άστεγο, ο ίδιος είναι επιφυλακτικός στο να έχει επαφή με την ΕΛΑΣ, καθώς έχει ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν από διάφορες καταστάσεις και περιστατικά και φοβάται τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια…

Δείτε επίσης: Ηράκλειο: Πρόστιμο σε άστεγο για… άσκοπη μετακίνηση, επειδή μέσα στον χιονιά έψαχνε να βρει καταφύγιο! (εικόνα)

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου στην περιοχή του ΚΤΕΛ Ηρακλείου. Ο 72χρονος άστεγος, γνωστός στην περιοχή, εντοπίστηκε από αστυνομικό που του έκοψε κλήση επειδή δεν έστειλε… sms ή δεν έγραψε χαρτί για να κυκλοφορεί εκτός σπιτιού! Ο άνθρωπος, αφού του έδειξε όλα τα στοιχεία του, του εξήγησε ότι είναι άστεγος, αλλά τελικά το πρόστιμο των 300 ευρώ δόθηκε για… άσκοπη μετακίνηση! Αντί φυσικά να δοθεί η βοήθεια του αστυνομικού στον άστεγο, πολύ περισσότερο που ακόμα εκείνη την ημέρα υπήρχε κακοκαιρία.

Σημειώνεται ότι το πρόστιμο κόπηκε έξω από τον χώρο που ο άστεγος βρίσκει καταφύγιο, ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Το θέμα έχει πάρει πανελλήνιες διαστάσεις καθώς δεκάδες μέσα ενημέρωσης αναδημοσίευσαν την αποκάλυψη του Candiadoc.gr. (δείτε εδώ)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί