ΚΥΣΕΑ: Νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ ο Δημήτρης Μάλλιος και της Πυροσβεστικής ο Θεόδωρος Βάγιας

Αλλαγές στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος έφερε το ΚΥΣΕΑ της Τρίτης, υπό τον πρωθυπουργό.

Με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥ.Σ.Ε.A.), νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επελέγη ο Υποστράτηγος, Δημήτριος Μάλλιος, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Αντιστρατήγου.

Παράλληλα, υπαρχηγός του Σώματος έγινε ο υποστράτηγος Πασχάλης Συριτούδης και Προϊστάμενος Επιτελείου ο υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας ενώ το χρίσμα των Γενικών Επιθεωρητών Αστυνομίας Βορείου και Νοτίου Ελλάδος λαμβάνουν αντίστοιχα οι υποστράτηγοι Χρήστος Μπουλούμπασης και Γιώργος Μιχαλόπουλος.

Μαζί με την αλλαγή στην ηγεσία της Αστυνομία ανακοινώθηκε και η αλλαγή στον επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος. Στη θέση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά τοποθετείται ο ως τώρα Διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, Υποστράτηγος ΠΣ Θεόδωρος Βάγιας.

Το βιογραφικό του Νέου Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας του Κωνσταντίνου, γεννήθηκε στη Μηλίτσα Μεσσηνίας το 1967, είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.
Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1991 και το έτος 1999 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.

Το 2013 αποφοίτησε από την Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει υπηρετήσει, ως Διοικητής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.), ως Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, ως Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικής Υποστήριξης και Υποδομών του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, σε Υπηρεσίες της Αθήνας και του Πειραιά και ως εκπαιδευτής στη Σχολή Πυροσβεστών.

Το 2024 προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Έχει διαχειριστεί και συντονίσει πλήθος πυροσβεστικών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία προήχθη σε όλους τους βαθμούς του ανώτατου αξιωματικού κατ’ επιλογή, έλαβε ηθικές αμοιβές, ενώ τιμήθηκε με πολλά μετάλλια, παράσημα και διαμνημονεύσεις, μεταξύ άλλων, του ανώτερου Ταξιάρχη της Τιμής, του ανώτερου Ταξιάρχη του Φοίνικα, Πυροσβεστικής Αξίας Α΄ Τάξης, του Αστέρα Αξίας και Τιμής και της Αξίας και Τιμής Α΄ Τάξης.

Κώστας Μπάρκας: Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

«Θερμά συγχαρητήρια, καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο του» εύχεται ο Κώστας Μπάρκας στον νέο αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και έχει δημιουργήσει ανασφάλεια στους πολίτες αυτής της χώρας. Η αποτυχία της κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας είναι παταγώδης και αποδεικνύεται περίτρανα με τις ετήσιες, διαδοχικές εναλλαγές τόσο στους Αρχηγούς της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί με επικοινωνιακά κόλπα και “φωστήρες” να μετακυλήσει τις ευθύνες της και την ανεπάρκειά της στην Ελληνική Αστυνομία, αφού έχει αφήσει ανεξέλεγκτη την εγκληματικότητα, την ανομία, τα μαφιόζικα δολοφονικά χτυπήματα και την οπαδική βία, που έχουν ως αποτέλεσμα θλιβερές απώλειες όχι μόνο πολιτών αλλά και αστυνομικών».

«Η ασφάλεια αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα το οποίο πρέπει να εγγυάται ένα κράτος δικαίου. Δυστυχώς, για το έλλειμα αυτό η Χώρα μας καλείται να λογοδοτήσει αύριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η έλλειψη προόδου στις έρευνες για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ το 2021» καταλήγει ο Κώστας Μπάρκας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί