Το facebook πετσοκόβει ειδήσεις που ενοχλούν τον Μητσοτάκη: Ποινές στο Candiadoc και το avgi.gr!

Τελικά η ενημέρωση είναι απολύτως ελεγχόμενη στην Ελλάδα στα χρόνια τους καθεστώτος Μητσοτάκη. Αν δεν το κάνει άμεσα η κυβέρνηση, είτε με τον απευθείας έλεγχο του πρωθυπουργού (πχ υπό την εποπτεία του η ΕΡΤ) είτε με τις πετσωμένες λίστες είτε με τις αγωγές, πχ Αυγενάκη και Δημητριάδη, το αναλαμβάνουν άλλοι φορείς, πχ το facebook. Το Candiadoc συχνά δέχεται… ποινές του facebook επειδή φυσικά δεν συμμορφώνεται προς τις καθεστωτικές υποδείξεις.

Δείτε:

Στην εποχή της παντοδυναμίας Μητσοτάκη: Το facebook “απαγορεύει” ανάρτηση του Candiadoc για συνέντευξη Τσίπρα!

Τόση “δημοκρατία”; – Ο “πονηρός” τρόπος που το facebook βάζει “κόφτη” στις αναρτήσεις του Candiadoc! (εικόνες)

Όχι τόση Δημοκρατία ρε παιδιά: To facebook απαγόρευσε ανάρτηση του Candiadoc για το πάρτι Αυγενάκη με το δημόσιο χρήμα!

Το ίδιο έγινε και τις τελευταίες μέρες με το οργανισμό να επιβάλλει απαγορεύσεις σε αναρτήσεις τόσο του Candiadoc όσο και του avgi.gr. Μάλιστα του Candiadoc αφορούσε σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τα Τέμπη και τις μονταζιέρες της κυβέρνησης. Και αυτή η ανακοίνωση – είδηση, θεωρήθηκε “απαγορευμένη” με “σκληρό περιεχόμενο”!

«Τα τεχνολογικά μας συστήματα μας εντόπισαν ότι αυτή η δημοσίευση μοιάζει με τις άλλες που παραβιάζουν τους Όρους της κοινότητας για βίαιο και σκληρό περιεχόμενο. Δεν επιτρέπουμε στους χρήστες του Facebook να κοινοποιούν περιεχόμενο που παρουσιάζει σκληρή βία» αναφέρει χαρακτηριστικά το Facebook σε ειδοποίηση που μας έστειλε.

Ανάλογη υπόθεση έχει και το avgi.gr

Δείτε την αντίστοιχη καταγγελία του avgi.gr, όπως τη διατύπωσε ο δημοσιογράφος Πέτρος Κατσάκος:

Και το facebook στην υπηρεσία Μητσοτάκη;

Θα μπορούσε να εκληφθεί ως μια απλή παρεξήγηση ή ως ένα αστείο, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνα σοβαρό ώστε να μην αφήνει το παραμικρό περιθώριο για χιούμορ και αστεϊσμούς.

Ολα ξεκίνησαν όταν οι δημοσιογράφοι της ηλεκτρονικής ΑΥΓΗΣ ανήρτησαν στην ιστοσελίδα την είδηση για την ανακοίνωση του κατώτατου μισθού από τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια την κοινοποίησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εφημερίδας. Τότε ανακάλυψαν πως οι διαχειριστές του facebook έκριναν ότι η δημοσίευση του avgi.gr, που χαρακτήριζε «αναντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων» τον κατώτατο μισθό που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενη από τη σχετική φωτογραφία του πρωθυπουργού από την αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου «παραβιάζει τους όρους της κοινότητας για βίαιο και σκληρό περιεχόμενο». Και σαν τιμωρία το facebook «κατέβασε» χαμηλά στη ροή τη συγκεκριμένη ανάρτηση, ώστε να μην είναι ορατή στους χρήστες της πλατφόρμας.

Και άντε τώρα να βρεις την άκρη και το δίκιο σου με τα λογισμικά και τις αυτοματοποιημένες υπηρεσίες της πλατφόρμας που μια χαρά πετσόκοψε την είδηση, λες και το να παρουσιάζεις την αλήθεια για τον κατώτατο μισθό και να λες πως είναι κατώτερος των αναγκών των εργαζόμενων είναι βίαιο και σκληρό περιεχόμενο. Λες και δεν είναι βία η ακρίβεια, η ανέχεια και η φτώχεια, και είναι βία η αλήθεια.

Μια αλήθεια που ξεμπροστιάζει την κοροϊδία της κυβέρνησης, που νομίζει πως με ψίχουλα μπορούν να καλύψουν οι εργαζόμενοι τα όσα συστηματικά χάνουν εδώ και χρόνια από τον καλπάζοντα πληθωρισμό, την ασυγκράτητη ακρίβεια και την αισχρή κερδοσκοπία. Μόνο που γι’ αυτή τη βία που βιώνουν στο πετσί τους τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας κανένας αλγόριθμος δεν ενεργοποιείται. Γι’ αυτό το σκληρό περιεχόμενο της ζωής μας καμία πλατφόρμα δεν αντιδρά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί