5 οχήματα κόλλησαν στο χιόνι στα Ανώγεια

Η χιονόπτωση συνεχίζεται στα Ανώγεια, με το ύψος του χιονιού να έχει φτάσει στα 15 εκατοστά. Η χιονόπτωση αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου. Η θερμοκρασία μόλις έπεσε η νύχτα είναι σταθερά στους -1 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αίσθηση φτάνει στους -10 βαθμούς!

Τα αγροτικά αυτοκίνητα κινούνται στους δρόμους αλλά για τα επιβατικά απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα στους δρόμους, με τα μηχανήματα του δήμου να περνούν  από νωρίς στα κεντρικά σημεία και να τους διατηρούν ανοιχτούς κάτι που θα συνεχιστεί με σχέδιο και όλη την αυριανή ημέρα που η χιονόπτωση αναμένεται να είναι συνεχής. Η αλατιέρα του δήμου θα ρίχνει αλάτι  και στη διάρκεια της νύχτας καθώς υπάρχει κίνδυνος ολικού παγετού στους δρόμους το πρωί. Καλό θα είναι τα ξημερώματα να κινηθούν με οχήματα μόνο όσοι έχουν σοβαρή εργασία και οι υπόλοιποι να προτιμήσουν να μείνουν στο σπίτι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Προβλήματα πάντως υπήρχαν με 5 οχήματα που κόλλησαν στο χιόνι και χρειάστηκαν συνεργεία του Δήμου για να επανέλθουν στην κυκλοφορία χωρίς πάντως να υποστούν υλικές ζημιές. Τρία οχήματα ανασύρθηκαν από την περιοχή “Κυλιστός” και δυο από την περιοχή του “Ζερβού”.

Σημαντική προσοχή πρέπει να δώσουν οι πολίτες στα δέντρα καθώς η ιδιαιτερότητα του χιονιού (στούπα) το έχει κάνει να  έχει κολλήσει πάνω τους. Τα δέντρα έχουν βαρύνει αρκετά από το χιόνι και θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεχτικοί όταν περνάμε πεζοί από μέρος που έχει δέντρα φορτωμένα με πολύ χιόνι, αλλά και να μην σταθμεύουμε τα αυτοκίνητα μας κάτω από δέντρα.

Οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν δηλώσει κάποιο πρόβλημα με τα κοπάδια τους, όντας προετοιμασμένοι για την κακοκαιρία και εφοδιασμένοι με τροφές και άλλα απαραίτητα ώστε να μην αντιμετωπίσουν κάποιο κίνδυνο οι περιουσίες τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας ο Δήμος Ανωγείων θα παραμένει ανοιχτός. Για οποιαδήποτε πρόβλημα μπορείτε να καλέσετε στο 28340-32500

anogi.gr, φωτό-ρεπορτάζ: Μανόλης Σαμόλης

Δείτε επίσης: Όμορφες χιονισμένες εικόνες στην Κρήτη από την Μήδεια

Μαζί με το κρύο ήρθαν και τα προβλήματα: Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης -Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, πού χρειάζονται αλυσίδες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί