Μαζί με το κρύο ήρθαν και τα προβλήματα: Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης -Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, πού χρειάζονται αλυσίδες

Τα σχολεία που είναι κλειστά

Μαζί με τις όμορφες χιονισμένες εικόνες στην Κρήτη που έφερε η κακοκαιρία Μήδεια στην Κρήτη, έφερε και προβλήματα για το νησί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εμφανίστηκαν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση σε περιοχές του Ηρακλείου, των Χανίων και του Λασιθίου.

Δείτε επίσης: Όμορφες χιονισμένες εικόνες στην Κρήτη από την Μήδεια

Κατά την διάρκεια της νύχτας, χωρίς ρεύμα έμειναν σπίτια στην ενδοχώρα του Ηρακλείου, στο Οροπέδιο Λασιθίου αλλά και σε χωριά των Χανίων.

Πτώσεις βραχών στο Οροπέδιο Λασιθίου

Όπως γνωστοποιεί ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, κ. Γιάννης Στεφανάκης, άγρια νύχτα – δύσκολη ημέρα στο Οροπέδιο Λασιθίου. Ζωηρή η “Μήδεια” παγωμένη με κεραυνούς, πτώσεις βράχων και χιόνι, παντού. Με απώλεια δύο μηχανημάτων εκχιονισμού και προβλήματα στην ηλεκτροδοτηση, οι παρεμβάσεις συνεχίζονται αδιάλειπτα.

Διακοπές ρεύματος και στα Χανιά

Χωρίς ρεύμα βρίσκονται αρκετά χωριά ή και ολόκληρες περιοχές στην Κρήτη, ως συνέπεια της μεγάλης κακοκαιρίας που έχει φέρει η «Μήδεια» στο νησί.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό της χώρας αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση, η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται κανονικά, με αποτέλεσμα παιδιά σε χωριά των Χανίων, κυρίως στο Δήμο Καντάνου-Σελίνου, να καταφεύγουν σε καφενεία για να παρακολουθήσουν το μάθημά τους, με τη συμβολή γεννήτριας για την παροχή ρεύματος.

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τοποθετήθηκε επί του θέματος λίγο πριν το μεσημέρι, τονίζοντας οτι «σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης δεν προσμετρώνται απουσίες στην τηλεκπαίδευση. Αντιστοίχως, στο πλαίσιο προγραμματισμένων εξετάσεων εξ αποστάσεως χειμερινού εξαμήνου στα ΑΕΙ, οι φοιτητές καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των Πανεπιστημίων, των Σχολών και των Τμημάτων τους».

Πού χρειάζονται αλυσίδες – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κρήτης, είναι ως εξής:

Α.  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στο Δήμο Πλατανιά από περιοχή Λάκκους προς Ομαλό. 

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:

  • στο Δήμο Σφακίων περιοχή Κράπη προς Χώρα Σφακίων 
  • Στον Δήμο Καντάνου- Σελίνου περιοχή Φλώρια προς Παλαιόχωρα 

Β.  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Δημοτική οδό Σπηλίου – Γερακαρίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Στις δημοτικές οδούς Δήμου Ανωγείων η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων 

Γ.  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Αγίας Βαρβάρας –Πρίνια Δήμου Γόρτυνας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:

  • στην επαρχιακή οδό Μέσης προς Μάρθα  Δήμου Βιάννου
  • στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδος,
  • στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Κρουσώνα του Δήμου Μαλεβιζίου, 
  • στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Αλαγνίου Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και του Δήμου Βιάννου.

Δ.  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:

  • στην επαρχιακή οδό Χερσονήσου-Οροπεδίου Λασιθίου από την Τοπική Κοινότητα Κράσι μέχρι το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου
  • στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου-Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου από την τοπική κοινότητα Ζενίων μέχρι το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, 
  •  στην Επαρχιακή οδό Ιεράπετρας –Μαλλών από την τοπική κοινότητα Καλαμαύκας μέχρι Μάλλες και 
  • εντός του Οροπεδίου Λασιθίου

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. « hellenicpolice.gr », υπάρχει ειδικό μπάνερ με αναλυτική ενημέρωση, ανά Περιφέρεια, σχετικά με διακοπές-απαγορεύσεις κυκλοφορίας, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κ.λπ. λόγω των καιρικών φαινομένων, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης θα ενημερώνει συνεχώς για τις συνθήκες που επικρατούν στο οδικό δίκτυο και συστήνει στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

Κλειστά σχολεία

Πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια», ωστόσο η διαδικασία της εκπαίδευσης δεν θα σταματήσει. Όπως προβλέπεται σχετικά από το υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία που διακόπτουν τη διά ζώσης λειτουργία τους λόγω της κακοκαιρίας θα συνεχίζουν τη λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ηράκλειο

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ν. Συριγωνάκη

«Αναστολή λειτουργίας Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών»

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι κατόπιν της με αριθ. πρωτ. 15/15-02-2021 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, κ. Νίκου Συριγωνάκη, τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστά από την Τρίτη 16-02-21 έως και την Τετάρτη 17-02-21, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Κατόπιν τούτου, καλούνται όλες οι σχολικές μονάδες της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου να ξεκινήσουν άμεσα την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Λόγω της καθολικότητας των μέτρων τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης σύμφωνα με τα ήδη καταρτισμένα προγράμματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 4264/30-09-2020, το διαδικτυακό μάθημα για τα Νηπιαγωγεία θα ξεκινά στις 14.10 και θα διαρκεί έως τις 16.20 και για τα Δημοτικά από τις 14.10 έως τις 17.20 το απόγευμα.

Χανιά 

Την απόφαση να κλείσουν όλα τα σχολεία στην Π.Ε. Χανίων εξαιτίας της κακοκαιρίας έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής.

Η απόφαση αφορά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ισχύει για τρεις ημέρες, Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη.

Οι μαθητές θα μείνουν στα σπίτια τους, αλλά τα μαθήματα αυτό το τριήμερο θα συνεχιστούν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Δήμος Μαλεβιζίου

Με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα κλειστά θα παραμείνουν από αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μαλεβίζι, καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Όπως αναφέρεται στην Απόφαση:

«Αποφασίζεται η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μαλεβιζίου, καθώς και των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που ήδη έχουν ξεκινήσει να εκδηλώνονται στην περιοχή και αναμένονται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, τον ισχυρό παγετό, τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους, τοπικά σε επίπεδο θύελλας και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών, η αποφυγή ατυχημάτων και η αποφυγή διασποράς του κορωνοιού COVID19.

Παρακαλούνται οι διευθύνσεις των σχολείων να λάβουν υπόψη τους την ενημέρωση της ΚΕΔΕ από το Υπουργείο Παιδείας ότι σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω ακραίων καιρικών καταστάσεων, η εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα διακοπεί, αλλά θα πραγματοποιείται κανονικά μέσω της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης, όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ 4264/30-9-2020 (σχετ. το με Α.Π. 519/12.02.2021 έγγραφο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας)».

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τυχόν προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας.

Ρέθυμνο

Ενόψει της σφοδρής κακοκαιρίας η αντιπεριφερειάρχης Μ.Λιονή έλαβε μία προληπτική απόφαση.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι με Απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας Λιονή, αναστέλλεται η  δια ζώσης λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων Α’/ θμιας και Β’/ θμιας Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης  για αύριο Τρίτη 16/2/21 και την Τετάρτη 17/2/2021.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

Κλειστά ειναι σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Μυλοποτάμου, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά έως και την Τετάρτη. 

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του ο Δήμο Μυλοποτάμου αναφέρει τα εξής:

Με απόφαση του Δημάρχου Μυλοποτάμου κ. Δημήτρη Κόκκινου λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων και των δυσμενών προβλέψεων της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για τις επόμενες ημέρες, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς επίσης οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 καθώς επίσης την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021. Για τη διενέργεια των μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης, οι σχετικές ενέργειες αφορούν τις δύο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αντίστοιχα.
Νεότερη ενημέρωση από τον Δήμο Μυλοποτάμου θα εκδοθεί την προσεχή Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί