Οι φοιτητές λένε όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως – Δυναμική κινητοποίηση στο Ηράκλειο και σε όλη τη χώρα (Βίντεο & φωτο)

Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στην Πάτρα, αλλά και στην Ξάνθη και τον Βόλο και άλλες πόλεις της χώρας, οι φοιτητές έδωσαν χθες Πέμπτη 4/2 μια ακόμα αγωνιστική απάντηση στο νομοσχέδιο Κεραμέως που θέλει να «κόψει» χιλιάδες νέους από την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε αποστειρωμένους, πανταχόθεν παρακολουθούμενους και αστυνευόμενους χώρους.

Στο αντιδραστικό νομοσχέδιο, που φέρνει μείωση εισακτέων, αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια, αλλά και …παρακολούθηση παντού, με κάμερες και μέσα στα αμφιθέατρα (!), οι φοιτητές και συνολικά η πανεπιστημιακή και εκπαιδευτική κοινότητα έχει ήδη δώσει απαντήσεις στο δρόμο, με τα συλλαλητήρια της 14ης Ιανουαρίου (ημέρα ανακοίνωσης του νομοσχεδίου, με την αστυνομία να χτυπά τους φοιτητές στην Κοραή), της 21ης και της 28ης Ιανουαρίου, παρά τις απαγορεύσεις και την αστυνομοκρατία που επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ με πρόσχημα την πανδημία.

Δυναμική κινητοποίηση στο Ηράκλειο

Μία νέα δυναμική απάντηση έδωσαν και εχθές οι φοιτητές στο Ηράκλειο, όπου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δείτε φωτογραφίες του imageonline.gr:

Οι εικόνες από τα Προπύλαια:

Μαζικότατη η φοιτητική διαδήλωση στην Αθήνα, που πορεύτηκε από τα Προπύλαια προς τη Βουλή, όπου σημειώθηκε και ρίψη κρότου λάμψης από την αστυνομία, χωρίς άλλη συνέχεια. Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας έδωσαν και σήμερα ισχυρή απάντηση στις προωθούμενες αλλαγές στα ΑΕΙ που φέρνει το νομοσχέδιο Κεραμέως, ενώ τον τόνο έδωσαν και τα πανό αλληλεγγύης στους Τούρκους φοιτητές που διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν. Μεγάλη συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη, όπου λίγο μετά τις 2.30 σημειώθηκε ένταση με την αστυνομία, ενώ διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε Πάτρα, Ηράκλειο,Χανιά,  Τρίκαλα, Σύρο κι άλλες πόλεις.

Δείτε τις φωτογραφίες του Left.gr:

Οι φοιτητές έχουν κατέβει στο δρόμο – φωτ. Κ.Κ.

«Na μην τολμήσουν να το ψηφίσουν!»: Η φοιτητική συγκέντρωση κατέβηκε στο οδόστρωμα, με την αστυνομία να μην κλείνει προηγουμένως τον δρόμο: «Για μια ακόμη φορά η ΕΛΑΣ δεν έκλεισε τον δρόμο, ευθύνη της η οποία ταλαιπωρία οδηγών που ξαφνικά βλέπουν τον δρόμο να κλείνει», γράφει χαρακτηριστικά στο Twitter o @George Mourmouris

Επεισόδια πέριξ του ΑΠΘ – Μολότοφ και χημικά

Στη Θεσσαλονίκη, περί τις 3 μ.μ. αναφέρθηκαν συγκρούσεις στη Ροτόντα, μετά από άγρια επίθεση της αστυνομίας, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές.

Δείτε το βίντεο του Thestival:

Από τη Θεσσαλονίκη:

Περισσότερες φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις:

4feb21-ath.jpg

1.30 μ.μ., Αθήναfoit-4feb21a.jpg

Οι φοιτητές έχουν κατέβει στο δρόμο – φωτ. Κ.Κ.foit-4feb-mourm.jpg

«Na μην τολμήσουν να το ψηφίσουν!»: Η φοιτητική συγκέντρωση κατέβηκε στο οδόστρωμα, με την αστυνομία να μην κλείνει προηγουμένως τον δρόμο: «Για μια ακόμη φορά η ΕΛΑΣ δεν έκλεισε τον δρόμο, ευθύνη της η οποία ταλαιπωρία οδηγών που ξαφνικά βλέπουν τον δρόμο να κλείνει», γράφει χαρακτηριστικά στο Twitter o @George Mourmouris

Μήνυμα αλληλεγγύης στους Τούρκους φοιτητές

«Αυτοί που δεν σκύβουν το κεφάλι, θα νικήσουν», το μήνυμα των Ελλήνων φοιτητών στους συναδέλφους τους στην Τουρκία που αντιμετωπίζουν την καταστολή από το καθεστώς Ερντογάν.

Νωρίτερα, στη διάρκεια της συγκέντρωσης στα Προπύλαια, ανοίχτηκε μεγάλο πανό και διαβάστηκε μήνυμα αλληλεγγύης στους φοιτητές της Κωνσταντινούπολης:

Μαζική η συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

thess-4feb.jpg

«Χιλιάδες κόσμος και στη Θεσσαλονίκη. Έχει πλημμυρίσει η πόλη! Ο Φλεβάρης και αν φλεβίσει, αγώνας θα μυρίσει! Θέλετε σίγουρα να το ψηφίσετε το ν/σ;», το περιπαικτικό προς την κυβέρνηση tweet του @Covid19energoi

Στην Πάτρα:

Εικόνα

Στα Χανιά:

Εικόνα

…με καρναβαλικές νότες:

Εικόνα

Στα Τρίκαλα:

Εικόνα

Αλλά και στη Σύρο:

Εικόνα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί