Και τρίτο κύμα της πανδημίας «βλέπουν» οι ειδικοί

Η εικόνα στη χώρα μας «δεν είναι καλή», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

«Δεν υπάρχει νοσηρότητα στα παιδιά αναφορικά με τον κορωνοϊό», δήλωσε ο παιδίατρος Ευάγγελος Κάνταρος, προσθέτοντας πως «η μάσκα και η ξεκούραση βοήθησαν ώστε να μην έχουμε έξαρση γρίπης, προς το παρόν».

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων σημείωσε, μιλώντας στο Open πως «πρώτα πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα των γιορτών».

«Πρέπει να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με τρίτο κύμα. Ας αντέξουμε λίγο ακόμα» ανέφερε και συνέχισε σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων: «πρέπει να δούμε τι έγινε στις γιορτές και μετά να αποφασίσουμε».

Aπό την πλευρά του, ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Πουλάκης, μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ζήτησε υπομονή. Τόνισε ότι οι δύο επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι και πως το τρίτο κύμα θα έρθει, αλλά το ζήτημα είναι να μην είναι μεγάλο και να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα τον προβληματισμό της για τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη

Τα κρούσματα δεν έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, το οποίο είναι 300 – 500 την ημέρα, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και αντιπρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Mega.

Η ίδια υπογράμμισε ότι οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι από κορωνοϊό συνεχίζονται, ενώ οι νοσηλείες ξεπερνούν τις 2.300.

«Θέλει προσοχή ώστε στις 4-5 του μηνός να εκτιμήσει η Επιτροπή τις παραμέτρους και να εισηγηθεί στην κυβέρνηση τι πρέπει να γίνει», επισήμανε η κ. Παγώνη, αναφέροντας, γενικότερα, πως η εικόνα δεν είναι καλή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί