Οχάιο: Νεκρός Αφροαμερικανός από αστυνομικά πυρά

Ο δεύτερος Αφροαμερικανός που χάνει τη ζωή του από πυρά της αστυνομίας μέσα σε ένα μήνα

Νεκρός από αστυνομικά πυρά έπεσε το βράδυ της Τρίτης ένας μαύρος άνδρας στο Κολούμπους του Οχάιο, στις ΗΠΑ. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που Αφροαμερικανός χάνει τη ζωή του από πυρά της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, με βάση όσα υποστηρίζουν οι αρχές τα ξημερώματα της Τρίτης αστυνομικοί έλαβαν καταγγελία για έναν άνδρα που αναβόσβηνε τη μηχανή του αυτοκινήτου του για αρκετή ώρα, σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής Κολόμπους.

Λίγο μετά την άφιξη των αξιωματικών στο σημείο, ένας άντρας που βρισκόταν μέσα σε ένα γκαράζ τους πλησίασε με τα πόδια. Στο  αριστερό του χέρι κρατούσε ένα κινητό τηλέφωνο ενώ το δεξί του χέρι δεν φαινόταν, σύμφωνα με την  αστυνομία, που επικαλείται βίντεο από  κάμερα.

Σε εκείνο το σημείο, ένας αστυνομικός πυροβόλησε το θύμα, τον 47χρονο Αντρέ Μορίς Χιλ, ο οποίος κατέληξε αργότερα σε νοσοκομείο.

Το περιστατικό ήταν το τελευταίο μιας σειράς δολοφονιών Αφροαμερικανών από την αστυνομία στις Ηνωμένες Πολιτείες που πυροδότησαν κύμα διαμαρτυριών σχετικά με τη φυλετική αδικία και την αστυνομική αυθαιρεσία.

Εκατοντάδες άτομα διαδήλωσαν ειρηνικά στο κέντρο του Κολόμπους, στις 11 Δεκεμβρίου, αφού ένας αναπληρωτής σερίφης της κομητείας Φράνκλιν πυροβόλησε και σκότωσε τον 23χρονο Κέισι Κρίστοφερ Γκούντσαν, έξω από το σπίτι του στις 4 Δεκεμβρίου.

Σχετικά με το τελευταίο περιστατικό η αστυνομία ανέφερε ότι ο Χιλ βρισκόταν σε επίσκεψη, στο σπίτι όπου εντοπίστηκε, και ότι δεν βρέθηκε όπλο στη σκηνή του φόνου.

Παρόλο που κανένας αστυνομικός δεν είχε ενεργοποιήσει την κάμερα πάνω στη στολή του, παρά μόνο μετά τον πυροβολισμό, η αστυνομία είπε ότι αυτός καταγράφηκε σε βίντεο, αλλά όχι με ήχο, χάρη σε μια ειδική λειτουργία.

«Αυτή είναι μια τραγωδία σε πολλά επίπεδα», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο αρχηγός της αστυνομίας του Κολόμπους, Τόμας Κουινλάν.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Άντριου Γκίνθερ, σχολίασε στο Twitter ότι ήταν «απαράδεκτο» που οι αστυνομικοί δεν είχαν ενεργοποιήσει τις κάμερές τους, ενώ ο Γενικός Εισαγγελέας της πολιτείας δεσμεύτηκε για «μια πλήρη, ανεξάρτητη και ειδική έρευνα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί