Δόθηκε από την Επιτροπή η έγκριση για τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ανακοίνωσε πως εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού – Έγκριση έδωσε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer/BioNTech, μετά τη θετική γνωμάτευση που έδωσε νωρίτερα σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας (ΕΜΑ), ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Νωρίτερα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων πρότεινε τη Δευτέρα την υπό όρους έγκριση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech έναντι του κορωνοϊού σε ολόκληρη την ΕΕ, εβδομάδες μετά την έγκριση υπό κατεπείγουσες συνθήκες του εν λόγω εμβολίου στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Αυτή είναι η στιγμή της ΕΕ», ανέφερε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου σημειώνοντας ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνέστησε την υπό όρους αδειοδότηση κυκλοφορίας για το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech.

Για αποφασιστική στιγμή έκανε λόγο η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τονίζοντας είναι ώρα η ΕΕ να δράσει γρήγορα. Συμπλήρωσε: «Περιμένω απόφαση της Κομισιόν μέχρι το βράδυ». Πιο συγκεκριμένα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανέφερε: «Eίναι αποφασιστική στιγμή στις προσπάθειές μας να προσφέρουμε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια στους Ευρωπαίους.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας μόλις έδωσε θετική γνωμάτευση για το εμβόλιο Pfizer/BioNtech. Τώρα θα δράσουμε γρήγορα. Περιμένω απόφαση της Κομισιόν μέχρι το βράδυ»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί