«Πράσινο φως» από ΗΠΑ για πλήρη χρήση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech

Όπως αναμενόταν, ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων FDA ενέκρινε πλήρως -και όχι μόνο λόγω έκτακτης ανάγκης- τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech κατά του κορονοϊού για όλους τους πολίτες ηλικίας 16 ετών και άνω.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του FDA, εξακολουθεί να ισχύει η έγκριση του εμβολίου ως λύση έκτακτης ανάγκης για τους εφήβους 12-15 ετών, αλλά και για χορήγηση τρίτης δόση για τους ανοσοκατεσταλμένους.

Αξιωματούχοι του FDA τόνισαν στη σχετική ανακοίνωση ότι η έγκριση του εμβολίου «είναι σημείο καμπής στη μάχη κατά της πανδημίας της ασθένειας Covid-19».

Ο διευθυντής του FDA, Δρ Πίτερ Μαρκς τόνισε ότι οι «επιστήμονες και οι ιατρικές ομάδες πραγματοποίησαν μια απίστευτα ενδελεχή έρευνα και αξιολόγηση του εμβολίου. Αν και εγκρίναμε αρχικά το εμβόλιο σε ειδικές συνθήκες, διαπιστώσαμε ότι πληροί τα υψηλά στάνταρντ για τα εμβόλια στις ΗΠΑ».

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times το Σάββατο, η έγκριση αναμενόταν να δοθεί ήδη από την Παρασκευή, ωστόσο υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατίας αλλά και διαπραγματεύσεων με την εταιρεία που κατασκευάζει τα εμβόλια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί