Ακύρωσε τη ρύθμιση σε 120 δόσεις η κυβέρνηση

Κάθε όριο ξεπερνά η κυβέρνηση, καταθέτοντας νομοθετική «βελτίωση» της τελευταίας στιγμής στο άρθρο για τη ρύθμιση χρεών στους δήμους σε 120 δόσεις, με την οποία ακυρώνεται επί της ουσίας η ρύθμιση.

Η ρύθμιση είχε ενταχθεί στο νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Υγείας που αναμένεται να ψηφιστεί απόψε στη Βουλή. Όμως με νομοτεχνικές τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής αποσύρθηκε και προωθήθηκε νέα η οποία μειώνει τον αριθμό των δόσεων σε 100 και θέτει διαφορετικές προϋποθέσεις.

Έτσι σε ρύθμιση θα εντάσσονται μόνο τα χρέη που βεβαιώθηκαν ή θα βεβαιωθούν κατά το διάστημα της πανδημίας, δηλαδή από 15 Φεβρουαρίου 2020 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021 και όχι όλες οι ληξιπρόθεσμες ανεξαρτήτως του χρόνου γέννησης αρκεί να είχαν βεβαιωθεί έως τις 28.2.2021, όπως προέβλεπε αρχικά η διάταξη. Πρόκειται για νέες επί τα χείρω αλλαγές στη ρύθμιση για χιλιάδες οφειλέτες της διάταξης.

Ο δε Βασίλης Κικίλιας, προανήγγειλε πως θα κατατεθεί απόψε, μετά από δέκα ώρες συζήτησης, πολυτροπολογία του υπουργείου Υγείας για τα εμβόλια, τον ΕΟΠΥΥ, το ΕΣΥ κτλ. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, αναμένεται και τροπολογία Πέτσα για τα κανάλια.

Αλλαγές ρύθμισης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί