Σήμερα λήγει η προθεσμία για την επανένταξη στη ρύθμιση των 76 – 120 δόσεων

Εκπνέει σήμερα Δευτέρα η προθεσμία για οφειλέτες του Δημοσίου να υποβάλλουν αίτηση επανένταξης στη ρύθμιση των 76 έως 120 δόσεων, εφόσον την είχαν απολέσει μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2023. Για να είναι έγκυρη η αναβίωση της ρύθμισης που αφορά οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να καταβληθούν οι δύο πρώτες δόσεις.

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ρυθμίσουν οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση ηλεκτρονικά, ενώ παράταση δεν πρόκειται να δοθεί.

Η ενεργοποίηση της ρύθμισης γίνεται με την καταβολή δύο δόσεων. Εάν ο οφειλέτης έχει πρόσθετα ληξιπρόθεσμα χρέη που δεν έχουν ρυθμιστεί, τότε έχει ένα μήνα περιθώριο να τα εντάξει στην πάγια ρύθμιση, διαφορετικά χάνει τις 120 δόσεις.

Η προθεσμία της 31ης Ιουλίου ισχύει και για όσους θέλουν να εντάξουν στις 36 – 72 δόσεις οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά την 1η Νοεμβρίου 2021, δηλαδή μέσα στην ενεργειακή κρίση.

Tην αναστολή καταβολής τρεχουσών ή καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, για επιχειρήσεις που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας. Όλες οι παραπάνω οφειλές ρυθμίζονται σε 12 έως 24 δόσεις με καταβολή της πρώτης δόσης τον Φεβρουάριο του 2024.

Πιο συγκεκριμένα:

  •  χωρίς τόκους & προσαυξήσεις η αναστολή καταβολής τρεχουσών ή καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών
  • ρύθμιση οφειλών 12 – 24 δόσεις
  • πρώτη δόση τον Φεβρουάριο 2024


 Ρύθμιση οφειλών ενεργειακής κρίσης:

  • αιτήσεις ως 31/7
  • 36 – 72 δόσεις
  • οφειλές μετά την 01/11/2021

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί