Την ένταξή τους στην οικονομική στήριξη απαιτούν οι οικοδόμοι

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων έδωσε σήμερα  υπόμνημα προς τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής δράσης των οικοδόμων για την επείγουσα ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των οικοδόμων και άλλων εργαζομένων στις κατασκευές λόγω των συνεπειών του lockdown.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου αναφέρει:

Μέχρι σήμερα οι οικοδόμοι που δουλεύουν στη συμβατική οικοδομή και στα μικρά ιδιωτικά οικοδομοτεχνικά έργα παραμένουν χωρίς καμία οικονομική στήριξη λόγω των συνεπειών των περιοριστικών μέτρων, παρόλο που ένα μεγάλο μέρος έχει διακόψει την εργασία του λόγω του φόβου της διασποράς του κορονοϊού.

Από πλευράς υπουργείων δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, όπως είχε γίνει κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, τον Απρίλιο.

Ένα πάρα πολύ μικρό μέρος οικοδόμων, που εργάζονται σε μικρές κατασκευαστικές εταιρίες και είναι ενταγμένοι στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, έχουν τη δυνατότητα στήριξης με το τρόπο της αναστολής των συμβάσεων τους εφόσον τους θέσουν σε αναστολή οι εργοδότες τους. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των οικοδόμων είναι έξω από κάθε μέτρο του υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης, στην ουσία «δεν υπάρχουν».

Κατά συνέπεια, απαιτούμε άμεσα να ενταχθούν οι οικοδόμοι στην οικονομική στήριξη των εργαζομένων που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού και την καραντίνα. 

Διαφορετικά πρόκειται να καταδικαστεί σε οικονομική ανέχεια ένας κλάδος που οι εργαζόμενοί του πλήρωσαν για πολλά χρόνια τις μεγάλες συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί