Σύσκεψη του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου για την απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

Σύσκεψη του Συνδικάτου Οικοδόμων ώστε να συζητηθεί η απόφαση για απεργία που έχουν πάρει δεκάδες σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες αλλά και η ΑΔΕΔΥ για τις 28 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου αναφέρεται:

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου η σύσκεψη του Συνδικάτου Οικοδόμων στην οποία παραβρέθηκαν μέλη Διοικήσεων των σωματείων των  Ιδιωτικών Υπαλλήλων, των Συνταξιούχων, των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, των Χειριστών, των Ιατρικών Επισκεπτών, των Μουσικών, του Τροφίμου –Γάλακτος και Ποτών, ΣΜΤ, ΚΕΘΕΑ, ΠΑΣΕΚΔΑΠ, coca cola και του  Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ,  για να συζητήσουν την απόφαση για απεργία που έχουν πάρει δεκάδες σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες αλλά και η ΑΔΕΔΥ για τις 28 Φλεβάρη.

Με όσα βασανιζόμαστε, στο εισόδημα, στις Συμβάσεις Εργασίας, στην Υγεία, στην Παιδεία, στις εργασιακές σχέσεις, στην ανεργία, μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, ο ξεσηκωμός είναι μονόδρομος. 

Το μεροκάματο καλύπτει ολοένα και λιγότερες ανάγκες των οικογενειών μας, εξανεμίζεται στην είσοδο του σούπερ μάρκετ, στα τιμολόγια του ρεύματος, στη θέρμανση, στα φροντιστήρια των παιδιών μας.

Η αναμονή, ο εφησυχασμός ότι «κάτι θα γίνει», χωρίς εμείς να παλέψουμε, είναι επιζήμια. Δεν χωράει καμία καθυστέρηση. Κάθε κενό, κάθε ταλάντευση, μας φέρνει μπροστά σε νέα προβλήματα και δυσκολίες.

Στις 28 Φλεβάρη που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το στυγερό έγκλημα στα Τέμπη και λαμβάνοντας υπόψη όλη την επίθεση που δεχόμαστε στη ζωή μας, στα δικαιώματα μας και την ανάγκη να απαντήσουμε ριχνόμαστε στη μάχη για την επιτυχία της Απεργίας στις 28 Φλεβάρη και απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας.

Μαζί με τα παιδιά μας, που αγωνίζονται για να έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων, δίπλα στους πατεράδες μας και τα αδέλφια μας αγρότες, που παλεύουν να μην ξεκληριστούν από τον τόπο τους. Δίπλα ο ένας στον άλλον, που βιώνουμε τις συνέπειες της πολιτικής του «πάμε κι όπου βγει», της πολιτικής που βάζει στο εικονοστάσι τα κέρδη των λίγων και στο ανάθεμα τις ανάγκες των πολλών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί