Νέο καμπανάκι από τον Διευθυντή της ΜΕΘ του Παπανικολάου: Μην ανοίξετε εκκλησίες και σχολεία

“Αν δεν προσέξουμε, την άνοιξη μπορεί να φτάσουμε τους 10.000 – 15.000 νεκρούς”

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος, ο οποίος σημείωσε ότι αν δεν προσέξουμε, την άνοιξη μπορεί να φτάσουμε τις 10.000 – 15.000.

«Αν κάποιος είναι ικανοποιημένος με 50-60 νεκρούς τη μέρα, με 3.000 νεκρούς τον Νοέμβριο, θα φτάσουμε στο τέλος της άνοιξης τους 10.000-15.000 νεκρούς. Πρέπει να δούμε έκρηξη θανάτων για να κλείσουμε πάλι την αγορά;», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο ίδιος επισήμανε ότι ακόμα και ο επιτρεπόμενος αριθμός των 9 ατόμων για τα οικογενειακά τραπέζια κατά το ρεβεγιόν είναι πολύ επικίνδυνος για τη μετάδοση του κορoνοϊού, προτρέποντας τους πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνηση από το ένα σπίτι στο άλλο.

Επίσης, δήλωσε αντίθετος και με το άνοιγμα των εκκλησιών τη στιγμή που η κυβέρνηση κάνει βήματα πίσω και αναμένεται να χαλαρώσει τα μέτρα λειτουργίας των ναών.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ ζήτησε ακόμα να μην ανοίξουν ούτε τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου, επισημαίνοντας ότι «τα παιδιά μπορεί να μη νοσούν, αλλά μεταδίδουν τον ιό» και υπογράμμισε ότι η συζήτηση για την άρση των μέτρων θα πρέπει να ξεκινήσει τον Μάρτιο-Απρίλιο.

Για μια ακόμα φορά επεσήμανε ότι τα στοιχεία από τα νοσοκομεία είναι τραγικά με τις κλίνες ΜΕΘ να είναι γεμάτες. Όπως χαρακτηριστικά είπε «Σήμερα ξεκινάμε μια ημέρα γενική εφημερίας με 130 ασθενείς στα τμήματα, πάνω από 40 διασωληνωμένους και 3 κρεβάτια ΜΕΘ ελεύθερα». Επίσης, περιέγραψε μια τραγική ιστορία από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου μια μητέρα 69 ετών έχασε τη μάχη με τη ζωή, ενώ ο γιος της νοσηλεύεται σε διπλανή ΜΕΘ, διασωληνωμένος. «Χθες στη ΜΕΘ έχασα μια μητέρα 69 ετών μετά από μάχη 2-3 εβδομάδων και ο γιος της, 37 ετών είναι δίπλα, σε άλλη Μονάδα διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε.

Δείτε επίσης: «Οι νεκροί μπορεί να φτάσουν τις 10.000»: «Καμπανάκι» από τον διευθυντή της Β΄ ΜΕΘ του Παπανικολάου (Βίντεο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί