«Ξεμπροστιάζει» τις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις Μητσοτάκη ο Ν. Καπραβέλος: «Έγκαινίαζε ΜΕΘ, ενώ δεν είχε εξασφαλίσει προσωπικό για τη λειτουργία τους»

Ευθεία διάψευση των όσων υποστήριξε χτες σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί ενίσχυσης του ΕΣΥ και ειδικά των ΜΕΘ, αποτελούν τα όσα αποκάλυψε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε μια εικόνα όπου αναζητά να προσλάβει γιατρούς και δεν βρίσκει. «Έχουμε προσλάβει όποιον ήταν διαθέσιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν υπάρχει σήμερα στην ελεύθερη αγορά άνθρωπος ο οποίος να μπορεί να βοηθήσει -πνευμονολόγος, αναισθησιολόγος- ο οποίος να θέλει να προσληφθεί και να μην τον έχουμε προσλάβει».

Ο κ. Καπραβέλος ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι δεν δίνονται ουσιαστικά κίνητρα στους επιστήμονες ώστε να ενταχθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αντί να αναζητήσουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα είτε ως μισθωτοί ιδιωτικών κλινικών είτε ως ελευθεροεπαγγελματίες. Παράλληλα, «ξεμπρόστιασε» και τις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις του Μαξίμου, που εγκαινίαζε ΜΕΘ με την χρηματοδότηση χορηγών, ενώ δεν είχε εξασφαλίσει προσωπικό για τη λειτουργία τους και συνεχίζει να μην δίνει τα κίνητρα για να βρεθούν. Σχολιάζοντας την εξαγγελία Μητσοτάκη περί ενίσχυσης του ΕΣΥ, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι «δεν χρειάζονται απλά προκηρύξεις, αλλά σοβαρές μεταρρυθμίσεις. Εδώ και χρόνια τα λέμε, χρειάζονται κίνητρα. Η μονάδα που εγκαινίασε ο πρωθυπουργός της χώρας ακόμη δεν λέει να στελεχωθεί με προσωπικό, κάνουμε αγώνα».

Σημειώνεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης είχε εγκαινιάσει νέες κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου τον Απρίλιο του 2021. Τον Νοέμβριο αποκαλύφθηκε ότι αυτές οι κλίνες ΜΕΘ δεν λειτουργούσαν. Τότε, ως λύση μετακινήθηκαν εκεί εντατικολόγοι από την Αθήνα που δεν είχε ακόμη μεγάλο αριθμό νοσηλευόμενων και διασωληνωμένων. Το αν οι εντατικολόγοι θα κληθούν να επιστρέψουν στην Αθήνα, ή θα λείψουν οριστικά από τη Θεσσαλονίκη, πιθανώς θα αποφασιστεί και πάλι με όρους πολιτικού κόστους, προκειμένου να μην ενισχυθεί ουσιαστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί