Νέα κοινή παρέμβαση της αντιπολίτευσης στο δήμο Ηρακλείου- Εναλλακτική πρόταση για το τεχνικό πρόγραμμα

Πρωτοβουλία από τις Δημοτικές Παρατάξεις «Ηράκλειο – Ενεργοί Πολίτες» ,«Ηράκλειο 3.7.5» & «Συν+Πραξη Δημοτών Ηρακλείου

Εναλλακτική πρόταση, αναφορικά με το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου για το έτος 2021, κατέθεσαν οι Δημοτικές Παρατάξεις «Ηράκλειο – Ενεργοί Πολίτες» ,«Ηράκλειο 3.7.5» & «Συν+Πραξη Δημοτών Ηρακλείου».

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις παρατάξεις αναφέρεται αναλυτικά:

Οι  δημοτικές παρατάξεις , «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5» –  «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» & «ΣΥΝ+ΠΡΑΞΗ  ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»  προσανατολισμένες  στις  απαιτήσεις της κοινωνίας και στις πολιτικές συνύπαρξης  και  συνεργασιών που απαιτούνται,  σε   σπουδαία δημοτικά  θέματα και όχι μόνο, όπως το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου για   το έτος 2021,      επιβάλλεται να υπάρχουν δημιουργώντας αξία  για τους πολίτες και την κοινωνία μας.   Με βάση αυτά τα  δεδομένα και τις προκλήσεις της εποχής,  σ’ ένα τόσο δύσκολο και  συχνά μεταβαλλόμενο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον  που όλοι βιώνουμε, οι παραπάνω παρατάξεις  εργαστήκαμε από κοινού,   δομημένα και με πνεύμα   ομαδικότητας  και συνεργασίας,   καταθέτοντας   εναλλακτική πρόταση, για  το   πρόγραμμα  τεχνικών έργων,   για το έτος 2021. 

Με  την ευκαιρία αυτή θέλομε να σημειώσουμε τα παρακάτω:

  1. Στο πρόγραμμα του 2020  είχαμε καταθέσει  ( και  είχαν  συμπεριληφθεί  )  αρκετές προτάσεις  μελετών και  έργων  με στόχο τόσο  την βελτίωση  όσο και την ανάγκη να προσδώσουμε  στο  πρόγραμμα οραματικούς στόχους.  
  2. Δυστυχώς η Δημοτική αρχή δεν  προχώρησε κανένα έργο – μελέτη – προγραμματική σύμβαση της αντιπολίτευσης  κατά την διάρκεια του έτους 2020
  3. Η τακτική που έχει εφαρμόσει τους τελευταίους  μήνες με τις συνεχείς αναμορφώσεις του  τεχνικού προγράμματος και τις  προσθήκες  νέων , για λόγους προβολής και όχι ουσίας ( τα εκατομμύρια του 2021 που διαφήμιζαν για  τα έργα  τσιμεντοστρώσεων και  ασφαλτοστρώσεων  γράφτηκαν με μερικές δεκάδες χιλιάδες  ) ανέτρεψε  το  τεχνικό πρόγραμμα του 2020  και δέσμευσε σε μεγάλο βαθμό το πρόγραμμα του 2021. Και όλα αυτά μέσα από την  πλειοψηφία της Οικονομική επιτροπής  που τους έδωσε ο νόμος και όχι οι δημότες . Είναι και αυτό σεβασμός της πλειοψηφίας , της συναίνεσης  και της Δημοκρατίας .
  4. Οι δυνατότητες  της σημερινής δημοτικής αρχής είναι περιορισμένες, χωρίς όραμα και στρατηγική. Συχνά η δημοτική αρχή  τρέχει  πίσω από τα γεγονότα, συρόμενη από της εξελίξεις και τις προθεσμίες,  χωρίς να μπορεί να πράξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.   Μέχρι σήμερα, 14/12/2020  η εκτέλεση του προϋπολογισμού  είναι  27%  στα έσοδα  και 26,18 στα έξοδα. Το τεχνικό έργο σε όλες τις  κατηγορίες  ανέρχεται στα 5,5 εκ, πολύ μακριά από τα 43 εκ που προβλέπονταν. 

Αρχή  μας ήταν και συνεχίζει να είναι,  οι Δημότες και ανάγκες τους, η  Πόλη και οι απαιτήσεις της. Με γνώμονα τα  παραπάνω,  όπως   πέρσι έτσι  και φέτος, καταθέσαμε  τις προτάσεις μας. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί