Η ΠΕΔ Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Το μήνυμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία:

Η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία αποτελεί μια αφορμή ευαισθητοποίησης και κοινωνικής κινητοποίησης για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική, αθλητική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

Παράλληλα είναι αναφαίρετο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση τόσο των φορέων για να το διεκδικήσουν όσο και της πολιτείας να καθιερώσει το αναγκαίο πλαίσιο.

Τα δικαιώματα της εργασίας, της κινητικότητας, της πρόσβασης, της εξάλειψης της κοινωνικής απομόνωσης-αποκλεισμού και των ίσων ευκαιριών αποτελούν προτεραιότητες και προκλήσεις για μια σύγχρονη κοινωνία που οφείλει να κατανοήσει και να εξοικειωθεί με την διαφορετικότητα.

Ιδιαίτερα εστιάζουμε στα δικαιώματα και στις δυνατότητες των παιδιών με αναπηρία που αντιμετωπίζουν την κοινωνική περιθωριοποίηση, τον αποκλεισμό και την στέρηση κοινωνικών αγαθών.

Είναι επιβεβλημένο να διευκολυνθούν έμπρακτα στην ομαλή ένταξης τους στην σχολική κοινότητα και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους.

Η ΠΕΔ Κρήτης σε συνεργασία με τους ΟΤΑ του νησιού μας δημιουργούν δομές και δράσεις, διαμορφώνουν τις απαιτούμενες  υποδομές και προσφέρουν υπηρεσίες για την ισότιμη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην τοπική κοινωνία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί