Κρήτη: Το ασθενοφόρο έφτασε… μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά μετά

Μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά έπρεπε να περιμένει εχθές μία οικογένεια στα Τσικαλαριά το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφέρει ένα έκτακτο περιστατικό, μία ηλικιωμένη που αντιμετώπισε ξαφνικό πρόβλημα υγείας, στο Νοσοκομείο Χανίων.

Η οικογένεια είναι αγανακτισμένη με το περιστατικό, έχοντας βιώσει παρόμοιο συμβάν και το καλοκαίρι, όταν πέρασαν 45′ για να φθάσει στο σπίτι τους το ασθενοφόρο και να παραλάβει τη γυναίκα.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους διασώστες του ΕΚΑΒ και τους οδηγούς των ασθενοφόρων, οι οποίοι ειδικά τον τελευταίο καιρό σε αντίξοες συνθήκες, με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής, έχουν επιφορτιστεί με τη μεταφορά, εκτός των άλλων, και των περιστατικών Covid.

Αν μη τι άλλο, είναι λογικό να παρατηρούνται καθυστερήσεις, αφού για κάθε ύποπτο για κορονοϊό περιστατικό που μεταφέρεται στο Νοσοκομείο, πρέπει το ασθενοφόρο να απολυμανθεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Όπως έχει επισημάνει και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, εφόσον ασθενοφόρο χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά κρούσματος, δεσμεύεται για τουλάχιστον 3 ώρες. Δεδομένου οτι υπάρχουν 3 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε κάθε βάρδια στα Χανιά, είναι προφανής η πίεση για τις λοιπές περιπτώσεις εάν προκύψουν ένα ή δύο ύποπτα κρούσματα σε ένα απόγευμα.

Όπως προκύπτει, είναι πολλοί οι τρόποι που μπορεί να εκφραστεί η πίεση της πανδημίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ακόμα και στα Χανιά, όπου τα κρούσματα είναι ελάχιστα σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας, με την μέριμνα του Υπουργείου Υγείας να μην δείχνει αρκετή…

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί