Πολιτική Ξεδιαντροπιά

Του Αντώνη Σπανουδάκη

Τις τελευταίες ημέρες λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας, δεν είχα καταφέρει να συντάξω τα επόμενα κείμενα, μιας και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, και ο χρόνος μου περιορισμένος. Για αυτόν τον λόγο αποφάσισα να κάνω κάτι ολίγον τι διαφορετικό. Κράτησα σημειώσεις για κάθε θέμα που θα ήθελα να σχολιάσω ξεχωριστά, ώστε στο επόμενο κείμενο που θα συντάξω, να τοποθετηθώ σε κάθε θέμα ξεχωριστά, σε κάποιες παραγράφους. Σκεφτείτε το σαν θεματικές ενότητες μέσα σε ένα μεγάλο κείμενο, όπου η κάθε μία θα έχει τον σχολιασμό ενός θέματος από την πολιτική επικαιρότητα. Προσπάθησα να κάνω αυτό το κείμενο όσο πιο ευανάγνωστο μπορούσα, και λιγότερο κουραστικό. Ευελπιστώ να το κατάφερα. Καλή ανάγνωση εύχομαι.

Κωδική Ονομασία: Μάτι (Και ό,τι αυτό συνεπάγεται)

            Είναι πλέον βέβαιο, πως όποιο λάθος (μικρό ή μεγάλο) κάνει η κυβέρνηση, υπάρχει μία λέξη που θα κάνει δημοσιογράφους και καναλάρχες να την στηρίζουν μέχρι τέλους. Κωδική ονομασία: Μάτι. Γιατί άραγε; Ήδη από την αρχή της τραγωδίας στο Μάτι το 2018, τα κανάλια έπαιζαν 24/7 εικόνες από συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους, πήγαιναν στα νεκροταφεία νυχθημερόν και μέχρι σήμερα, μέρα παρά μέρα είναι το Μάτι η πρώτη είδηση στην τηλεόραση. Βουλευτές της τότε αντιπολίτευσης και τωρινής κυβέρνησης, έβγαιναν στα πάνελ της τηλεόρασης χωρίς ίχνος ντροπής δηλώνοντας πως «Εμείς δεν θα είχαμε νεκρούς». Ή το άλλο, «Εμείς θα το κάναμε καλύτερα, και θα εκκενώναμε το Μάτι πιο γρήγορα». Πάμε όμως να δούμε, τι υποστηρίζει ένας ειδικός επί του θέματος, ο καθηγητής Κ. Συνολάκης. Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, οπότε ορίστε.

Εδώ βλέπουμε τέσσερα site, έχοντας τα λόγια του ίδιου καθηγητή ως επικεφαλίδα, να δίνουν τέσσερις διαφορετικές εκτιμήσεις, με την μία να είναι εκτίμηση μέσα στην εκτίμηση, καθώς λέει από 57 έως 83 λεπτά. Ο χρόνος όμως που υπήρχε για εκτίμηση της κατάστασης στο Μάτι, ήταν στο σύνολό του 90 λεπτά. Κάποιος από εσάς που διαβάζει θα αναρωτιέται αυτήν την στιγμή από μέσα του: «Μα καλά αυτά που λες ρε Αντώνη, αλλά που κολλάει ο Συνολάκης εδώ;». Υπομονή όμως, διότι προσπαθώ κάπου να καταλήξω. Πάμε πάλι στον Συνολάκη, αυτήν την φορά τον Συνολάκη του 2020, και στον Ιανό που σάρωσε την Θεσσαλία. Για να δούμε τι είπε ο Συνολάκης τότε (https://www.larissanet.gr/2020/09/21/synolakis-gia-katastrofes-apo-iano-sti-thessalia-itan-i-kaki-stigmi/).

«Ήταν μια κακή στιγμή». Αυτό είπε ο εξαίρετος καθηγητής Κ. Συνολάκης, στου οποίου τις προβλέψεις βασίστηκε η τότε αντιπολίτευση για να βγαίνει στα κανάλια και να κάνει πολιτική επί πτωμάτων. ΠΡΟΣΟΧΗ, να κάνω μια διευκρίνιση. Δεν λέω πως ο καθηγητής Συνολάκης δεν είναι καλός, ούτε πως δεν ξέρει τι λέει. Τον κατηγορώ όμως, διότι είπε σκοπίμως ψέματα, με προβλέψεις που δεν είχαν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Γιατί όμως αναφέρομαι στο Μάτι τόση ώρα; Όλα ξεκίνησαν πριν κάποιες μέρες, που διάβασα την ανάρτηση της Μυρσίνης Βουνάτσου, σχετικά με τους νεκρούς από τον κορωνοϊό. Φυσικά δεν άργησαν καθόλου τα site και οι εφημερίδες να της επιτεθούν με ψευδείς τίτλους, και πετώντας λάσπη, σε μια ανάρτηση την οποία σκοπίμως μετέφρασαν λανθασμένα. Ορίστε.

Τι καταλαβαίνει κάποιος από αυτήν την ανάρτηση άραγε;

Α) Η Μυρσίνη Βουνάτσου ζητάει κρεμάλες και παραιτήσεις από την κυβέρνηση.

Β) Η Μυρσίνη Βουνάτσου με καυστικό τρόπο, εξηγεί γιατί η σκύλευση των νεκρών στο Μάτι δεν ήταν τίποτα παρά ένα πολιτικό παιχνίδι.

Γ) Κάτι άλλο ¯\_(ツ)_/¯

Τα συμπεράσματα τα αφήνω στην δική σας κρίση. Για το Μάτι, θα αναφέρω δύο πραγματάκια ακόμη.

Α)

Συμφωνώ με την συγκεκριμένη ανάρτηση, διότι ότι έκαναν στο Μάτι, θα έκαναν και τώρα. Δεν αλλάζουν, ανεξαρτήτως τραγωδίας.

Β) Οι ΣΥΡΙΖαίοι, είχαν 90 λεπτά ακριβώς ώστε να εκτιμήσουν την κατάσταση, να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν. Εμάς τώρα, πέρασαν 8 μήνες αδράνειας, και το αποτέλεσμα είναι ένα Μάτι κάθε μέρα. Δεν είδα κανέναν να βγαίνει και να φωνάζει στα κανάλια, και να κάνει ότι έκαναν οι Νεοδημοκράτες τότε. Επίσης, για του λόγου του αληθές, ορίστε ποιοι κάνουν τις συγκρίσεις, όταν τους βολεύει φυσικά.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ 6 ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, BADEN BADEN, ASTON MARTIN

            Σίγουρα θα έχετε δει την χαζή ανάρτηση του Νίκου Μακρόπουλου, αντιδήμαρχου Αθηνών. Αν όχι, ορίστε.

Εγώ στεναχωριέμαι για εκείνον. Δεν μπορεί να πάει στο Baden Baden βρε παιδιά, να ταξιδέψει στο Black Forest με την Aston Martin του. Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που δεν έχουν ρεύμα πχ, ή φαγητό. Αλλά δεν μας ενδιαφέρουν αυτοί, διότι είναι πλέμπες. Baden Baden και Aston Martin μονάχα παιδιά. Δεν θα επεκταθώ παραπάνω εδώ, έχει γελοιοποιηθεί από μόνος του.

Happy Traveler

            Ειλικρινά τώρα, ποιος σοβαρός πρωθυπουργός φέρεται σαν τουρίστας. Όλο το καλοκαίρι πάει διήμερα και για μπάνια. Τις καθημερινές πάει για τέννις, και πριν δύο ημέρες, με 98 νεκρούς, αυτός πήγε για ποδηλατάδα στην Πάρνηθα. Μιλάμε για μεγάλο βλάκα προφανώς, διότι κανένας σοβαρός πρωθυπουργός δεν θα το έκανε αυτό. Οι αρχές κόβουν πρόστιμα σε ηλικιωμένους γιατί δεν φοράνε την μάσκα σωστά, και ο Κούλης κόβει βόλτες με το ποδήλατο και κάνει motocross παρέα με την Μαρέβα, χωρίς μέτρα προφύλαξης και άλλα 6 άτομα. Αλήθεια δεν κάνω πλάκα, διότι υπάρχει και βίντεο που δείχνει την Μαρέβα να κάνει motocross (https://www.presspublica.gr/kai-vinteo-apo-tin-proklitiki-volta-stin-parnitha-mareva-mitsotakis-kanoyn-motocross-tin-ora-tis-tragodias-gia-aytoys-den-yparchei-eisaggeleas/?fbclid=IwAR0IiNjq9hZ88hks9O2EspSqJD_-bo8SMj6S-Fog-1_4dQ1slSuwQUYZtJU). Το θεωρώ προκλητικό, διότι όσο εμείς καθόμαστε μέσα, φοβόμαστε να βγούμε έξω μη φάμε πρόστιμο ενώ φοράμε και μάσκα, έχουμε και χαρτί μετακίνησης, και αυτοί πάνε βολτούλες και κάνουν ζωάρα, όσο συμπολίτες μας πεθαίνουν καθημερινά. Σαν να μην έφταναν αυτά, βγαίνει και ο Πέτσας και λέει πως «Ο κ. Μητσοτάκης κατηγορείται γιατί είναι ανθρώπινος και προσιτός». Όχι αγόρι μου, δεν τον κατηγορούμε για αυτό. Τον κατηγορούμε γιατί αψηφά τα μέτρα που ο ίδιος επέβαλλε και κάνει ζωάρα, όσο εμένα με έχει μέσα στο σπίτι μου να μαραζώνω, χωρίς να μπορώ να δουλέψω σαν άνθρωπος. Εντάξει κύριε Πέτσα μου; Εκεί είναι το θέμα μου εμένα. Αλλά σιγά μην τα παραδεχτεί ο Πέτσας αυτά. Αντ’ αυτού, θα ασχοληθεί για άλλη μια φορά με την αντιπολίτευση. Σε μία τέτοια κρίσιμη φάση για την χώρα, δεν νοείται ο πρωθυπουργός της να φέρεται έτσι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί