Πώς ο Π. Πολάκης αποκάλυψε τα ψέματα των “αρίστων” για τις ΜΕΘ (βίντεο)

Όπως είχε προ(σ)καλέσει και τον Πρόεδρο της Βουλής να κάνει, ο Παύλος Πολάκης πήγε το βράδυ της Πέμπτης στο νοσοκομείο “Σωτηρία” για να διαπιστώσει την κατάσταση των ΜΕΘ που κατασκευάστηκαν από τη δωρεά της Βουλής, θέμα που αποτέλεσε αντικείμενο αντιπαράθεσης νωρίτερα και στη Βουλή.

Ο πρώην αν.Υπουργός Υγείας σε βίντεο που έκανε στην είσοδο των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας αναφέρει ότι:

“Ήρθα εδώ και διαπίστωσα με τα μάτια μου ότι λειτουργεί η μία υπομονάδα με τα 12 κρεβάτια εδώ και κάποιες μέρες και χθες το βράδυ άνοιξε και πήρε τον πρώτο ασθενή και η δεύτερη υπομονάδα με 13 κρεβάτια. Οι άλλες δύο υπομονάδες με 25 κρεβάτια δεν λειτουργούν γιατί δεν μπορούν να λειτουργήσουν γιατί δεν έχουν προσωπικό. Και βέβαια η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού που λειτουργεί τις 2 υπομονάδες είναι μετακινημένο προσωπικό είτε μέσα από το “Σωτηρία” είτε από άλλα νοσοκομεία. Αυτή είνει η πραγματικότητα κ.Τασούλα, εγώ ήρθα να τη διαπιστώσω με τα μάτια μου, περιμένω τη δημόσια συγγνώμη σας!”

Στη σχετικά ανάρτηση ανέφερε τα εξής:

Επειδή εγώ ο,τι λέω το κάνω !
Κύριε Τασούλα για σας !!
Ο,τι έγραψα ισχύει μέχρι κεραίας! Μίλησα με γιατρους (που ορισμένοι ήρθαν και χτες με μετακίνηση) και τα επιβεβαίωσαν !
ΥΓ .Ααα και να μην το ξεχάσω ,Κυριακο Μητσοτακη ΔΙΩΞΕ το διοικητή,όπως είπες το μεσημέρι,πως θα κάνεις αν λέει ψέμματα .ΛΕΕΙ!!

Η αναφορά Τασούλα

Νωρίτερα, στη συζήτηση στη Βουλή, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ισχυρίστηκε ότι οι 50 κλίνες ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή στο «Σωτηρία» είναι λειτουργικές.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, κατήγγειλε τον Κ. Τασούλα γράφοντας:

«ΚΥΡΙΕ Τασουλα ,σας λέω ΕΥΘΕΩΣ ΨΕΥΤΗ για αυτά που είπατε στη Βουλή πριν λίγο!! Η σημερινή κατάσταση στο Σωτηρία είναι η εξής και ΠΡΟΚΑΛΩ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ» γράφει ο Παύλος Πολάκης και εν συνεχεία απαριθμεί τα εξής:

«Ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 38 κρεβάτια ΜΕΘ-ΜΑΦ, κατανεμημένα σε τρεις μονάδες (18 παραπάνω από αυτά που παραλάβαμε από εσάς το 2015):

-ΜΕΘ-Πανεπ Πνευμον(Διευθυντρια κυρία Κουτσούκος):12 κρεβάτια ,γεμάτα σήμερα από ασθενείς κοβιντ

-ΜΑΦ Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας(ΚΑΑ):16 κρεβάτια ,γεμάτα σήμερα από ασθενείς κοβιντ

-ΜΕΘ Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας (ΚΑΑ) 10 κρεβάτια γεμάτα σήμερα από ασθενείς κοβιντ.

ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ !!!».

«Η Βουλή έφτιαξε 50 κρεβάτια με χρήματα του προϋπολογισμού τους δηλαδή του Ελληνικού λαού ! Κατανεμημένα σε 4 υπομονάδες , δυο των 12 κρεββατιων και 2 των 13 κρεβατιών.

ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΕΒΆΤΙΑ ,μέχρι χθες το βράδυ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΜΟΝΟ η μια υπομοναδα (η ΜΕΘ2) με 12 κρεβάτια ,στελεχωμένη ΜΟΝΟ από μετακινήσεις προσωπικού και που και αυτά τα κρεβάτια είναι γεμάτα με ασθενείς κοβιντ!!!!!!

Σήμερα μαθαίνω προσπαθείτε να ανοίξει άλλη μια υπομοναδα(η ΜΕΘ1 ) ΠΑΛΙ ΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ,

Άρα λέτε ΑΙΣΧΡΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ,όταν από την έδρα του προέδρου της Βουλης λέτε ανερυθρίαστα πως είναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ και τα πενήντα κρεβάτια!!!!

Δεν καλύπτεται με ΨΕΥΔΗ ,η διαχειριστική σας ανεπάρκεια ΚΑΙ στο υγειονομικό σκέλος της διαχείρισης της Πανδημίας!!!» αναφέρει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί