Κορονοϊός: Στη “μαύρη λίστα” της Βρετανίας η Ελλάδα, με εξαίρεση την Κρήτη και άλλα 4 νησιά

Η Βρετανία αφαίρεσε την Ελλάδα από τη λίστα των «ασφαλών χωρών». Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όποιος ταξιδεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο προερχόμενος από την Ελλάδα, θα είναι υποχρεωμένος να μπει σε καραντίνα (αυτοαπομόνωση) για 14 μέρες.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, πέντε ελληνικά νησιά, η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Ρόδος, η Ζάκυνθος και η Κως, παραμένουν στη λίστα των «ασφαλών περιοχών».

Σύμφωνα με το BBC, στην ίδια λίστα των «ασφαλών χωρών» προστέθηκαν από σήμερα το Μπαχρέιν, η Χιλή, η Ισλανδία, η Καμπότζη, το Λάος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και τα νησιά Τερκς και Κάικος.

Η Ελλάδα ήταν μία από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες που είχαν παραμείνει έως τώρα στην λίστα των Βρετανών, ωστόσο η επιδεινούμενη κατάσταση στη χώρα μας, ανάγκασε τη βρετανική κυβέρνηση να λάβει την εν λόγω απόφαση.

Η υποχρέωση αυτοαπομόνωσης θα ισχύει από τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου τοπική ώρα.

Όπως δήλωσε το υπουργείο Μεταφορών τα στοιχεία έδειξαν «σταθερή αύξηση» σε πρόσφατες περιπτώσεις στην Ελλάδα κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο, ίση με αύξηση 136% στα νέα κρούσματα.

Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να επιστρέψουν από τη χώρα, αλλά θα πρέπει να απομονωθούν μαζί με όλα τα μέλη του νοικοκυριού τους για 14 ημέρες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί