Καταγγελία για σεξιστική συμπεριφορά σε ώρα μαθήματος από καθηγητή – γιατρό του Πανεπιστημίου Κρήτης!

Αναφορές ακόμα και μέσα στο μάθημα του τύπου “οι άσχημες δουλεύουν ενώ οι όμορφες παντρεύονται γιατρούς και δεν δουλεύουν”!

Για απαράδεκτες σεξιστικές συμπεριφορές και ρητορεία, που αναπτύσσει μάλιστα σε ώρα μαθήματος, κατηγορεί καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστήμου Κρήτη η Κίνηση ΑΡιστερών Φοιτητών Ιατρικής Κρήτης (ΚΑΡΦΙ) που συμμετέχει στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (Ε.Α.Α.Κ.) της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Όπως καταγγέλλει με ανάρτηση στο facebook η ΚΑΡΦΙ:

“Συνεχίζοντας την παράδοση του από τις ακατάλληλες φωτογραφίες στις διαφάνειες, που μετά από κινητοποιήσεις έβγαλε, τα σχόλια περί νοσηλευτριών (ότι οι άσχημες δουλεύουν ενώ οι όμορφες παντρεύονται γιατρους και δεν δουλεύουν), όπως και το σχόλιο ότι πρέπει ο γιατρός να προσέχει όταν χειρουργεί γόνατα στις γυναίκες για να μπορούν να σκύβουν, σήμερα είπε πως ”αν είσαι γυναίκα και θες να ασχοληθείς με την χειρουργική ατύχησες” και ότι δεν έχει δει ποτέ νευροχειρουργό γυναίκα ο ίδιος. Το αιτιολόγησε ως ότι είναι πολύ δύσκολες ειδικότητες και δεν κάνουν για γυναίκες γιατι δεν τις αντέχουν αλλά και γιατί δεν μπορούν να συνδυάσουν δουλειά και οικογένεια”.

Στην καταγγελία ακόμα αναφέρεται ότι “Κάτι αντίστοιχο είχε ειπωθεί και πέρυσι όταν είπε πως αν είσαι γυναίκα και δεν ξέρεις ανατομία το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι ένας καλός γάμος ενώ αν είσαι άντρας χωρίς γνώσεις ανατομίας, ας πάρεις μία εύκολη ειδικότητα όπως η οφθαλμολογία”!

Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί