Είναι το σύστημα που μας κυβερνά σε βάρος της κοινωνίας

(φωτογραφία: INTIME NEWS)

Είναι πολύ απλή η κατάσταση:

Μέσα σε συνθήκες κρίσης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψηφίζει στη Βουλή έναν νόμο που επιτρέπει στις τράπεζες να ρευστοποιήσουν τις περιουσίες της μεσαίας τάξης χωρίς διακανονισμούς και χωρίς δεύτερες ευκαιρίες.

Σε αντάλλαγμα, το κυβερνητικό κόμμα θα μπορεί ανενόχλητο να κουβαλάει ένα κανόνι 300 εκατομμυρίων και τα στελέχη του να αποπληρώνουν με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους τα θηριώδη ατομικά τους δάνεια.

Οι τράπεζες θα εγγράψουν κέρδη και τα στελέχη τους θα πάρουν μπόνους, τα οποία, με βάση μια πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης, θα είναι αφορολόγητα. Ένα ποσοστό από τα χρήματα αυτά θα επιστρέψει στα ταμεία της Ν.Δ. για τις επόμενες εκλογές. Τόσο απλά.

Παράλληλα, την ίδια ευνοϊκή αντιμετώπιση για τα χρέη τους θα έχουν και επιχειρηματίες προσκείμενοι στην Ν.Δ. Και αυτοί θα σπεύσουν να ενισχύσουν το κόμμα για να βγάλει πέρα τις προσεχείς εκλογικές αντιπαραθέσεις. Με χρήματα που θα συσσωρευτούν από τη διαγραφή των υποχρεώσεών τους. Και τα οποία οι τράπεζες ισοσκελίζουν, αρπάζοντας αυτά που τους επιτρέπει να αρπάξουν ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας.

Όλα αυτά λοιπόν γίνονται στην πλάτη της μεσαίας τάξης, των μικρών επιχειρηματιών, των νοικοκυριών, των δανειοληπτών, που η κρίση τούς καθιστά ολοένα και περισσότερο ευάλωτους. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν καταβάλει ήδη 50 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κρίσης.

Είναι το σύστημα που μας κυβερνά. Ας το καταλάβουμε.

Από το κύριο άρθρο της “Αυγής”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί