Απόρριψη της αίτησης Λαγού εισηγήθηκε η εισαγγελέας της δίκης των νεοναζί

Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου από τον Λαγό, ο οποίος όρισε νέο του συνήγορο τον Κων/νο Πλεύρη.

Δείτε επίσης: Δίκη ΧΑ: Το αίτημα Λαγού για εξαίρεση κόλλησε τη διαδικασία- Η προκλητική αντίδραση του καταδικασμένου νεοναζί

Εντός του δικαστηρίου ο καταδικασθείς δεν έχει δικαίωμα λόγου σε αυτήν την φάση της δίκης.

Λαγός: Θέλω να καταθέσω αίτημα εξαίρεσης ολόκληρου του δικαστηρίου επειδή υπάρχει καταπάτηση του τεκμηρίου της αθωότητας, καθώς και άμεση και έμμεση παρέμβαση από τον πρωθυπουργό της χώρας, οι οποίοι σας πίεσαν, και θα εισφέρω στοιχεία ως προς αυτά.
Πρόεδρος: Μπορείτε να εξειδικεύσετε τα στοιχεία;
Λαγός: Θα τα εξειδικεύσει ο συνήγορός μου
Πρόεδρος: Εδώ είναι ο συνήγορός
Λαγός: Θα διορίσω νέον, τον κύριο Κωνσταντίνο Πλεύρη
Πρόεδρος: Σε μισή ώρα να είναι εδώ

(Φωτογραφία για το Left: Άγγελος Καλοδούκας)

Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να προσέλθει ο Κ. Πλεύρης και να εξειδικεύσει τα στοιχεία. Ο Λαγός διευκρίνισε ότι εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του και όχι άλλους συγκατηγορουμένους του.

Θ. Καμπαγιάννης: Αξιολύπητο θέαμα η υποβολή αίτησης του Λαγού

«Είναι κρίμα που δεν ζει ο Μπρεχτ να δει τον ναζιστή συμμορίτη Λαγό, σε ρόλο Μακχήθ, να προσέρχεται σήμερα στο δικαστήριο», σχολίασε ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης. Συγκεκριμένα έγραψε:

«Ο “άσος” του Λαγού ήταν η υποβολή αίτησης εξαίρεσης κατά των δικαστών της σύνθεσης που τον καταδίκασαν. Το θέαμα ήταν αξιολύπητο, αλλά έγινε και γκροτέσκο όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Λαγός δεν μπόρεσε να πείσει ΟΥΤΕ τους συνηγόρους του και αναγκάστηκε να διορίσει άλλον συνήγορο, τον γνωστό για τις εθνικοσοσιαλιστικές του απόψεις Πλεύρη.

Το δικαστήριο διέκοψε για να έρθει ο Πλεύρης και να συγκεκριμενοποιήσει το αίτημα. Το δικαστήριο μπορεί να απορρίψει ως προδήλως καταχρηστικό το αίτημα (να μην κατέβει δλδ άλλη σύνθεση να δικάσει την αίτηση). Ελπίζω να το πράξει και να συνεχίσει με τις ποινές, αφού έχει ήδη απορρίψει τα ελαφρυντικά για τους 7 της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και την μεγάλη πλειοψηφία των κατηγορουμένων».

Απόρριψη της αίτησης Λαγού ζήτησε η εισαγγελέας Αδ. Οικονόμου

Την απόρριψη της αίτησης Λαγού ζήτησε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου στη νέα σύνθεση που ανέβηκε στην Έδρα. Μετά τη δήλωση αποχής λόγω κωλύματος της προέδρου της σύνθεσης που ορίστηκε να εξετάσει την αίτηση Λαγού, στην Έδρα ανέβηκε άλλη σύνθεση, η οποία θα κρίνει τις αιτιάσεις του ευρωβουλευτή κατά του δικαστηρίου της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Τον λόγο έλαβε η εισαγγελέας, η οποία ζήτησε την απόρριψη της αίτησης κρίνοντας ότι είναι «αόριστη και απαράδεκτη». Σύμφωνα με την κ. Οικονόμου, η αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου ασκήθηκε καταχρηστικά από τον κριθέντα ένοχο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί