ΛΑΕ Ηρακλείου: Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί

Η Ν.Ε. Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας συμμετέχει στο κοινό κάλεσμα συλλογικοτήτων και οργανώσεων για κινητοποίηση στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, καλώντας σε συγκέντρωση και διαδήλωση την Παρασκευή 18/9/20, στις 6:30μμ στα Λιοντάρια.

Η ανακοίνωση της ΝΕ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ,ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ – Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!

Επτά χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δίκη της Χρυσής Αυγής, 5,5 χρόνια από την έναρξη της, έχει μπει σε μια κρίσιμη καμπή, εν αναμονή της έκδοσης δικαστικής απόφασης, της οποίας προηγήθηκε μια κατάπτυστη εισαγγελική αγόρευση, που προτείνει να πέσει η ηγεσία της δολοφονικής ναζιστικής οργάνωσης στα μαλακά. Η πρόταση αυτή αποτελεί απόρροια του κλίματος της ασυλίας που εξακολουθούν να απολαμβάνουν οι φασίστες και οι ναζιστές, με την βοήθεια των ακροδεξιών συμμάχων τους μέσα στην κυβέρνηση. Αποτελεί επίσης απόρροια της υιοθέτησης μεγάλου μέρους της πολιτικής ατζέντας της Χρυσής Αυγής από την ίδια την κυβέρνηση:

Ο ρατσισμός κορυφώνεται με την απροκάλυπτη στοχοποίηση των προσφύγων ως «εχθρών», τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για ακόμα πιο δραστικό περιορισμό των δικαιωμάτων των προσφύγων σε επίπεδο ΕΕ, τα κυβερνητικά σχέδια για φυλάκιση όλων των προσφύγων σε κλειστά κέντρα υποτιθέμενης «φιλοξενίας», την πλήρη εγκατάλειψή τους εν μέσω πανδημίας, σε συνθήκες συνωστισμού και εξαθλίωσης, που ευνοούν την εξάπλωση του κορωνοϊού. Με την διαφύλαξη του ρόλου της χώρας μας ως τοποτηρητή και χωροφύλακα της αντιπροσφυγικής πολιτικής της ΕΕ και της Ευρώπης – Φρούριο, με την συνενοχή όλων των κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ, ιδρυτή του στρατοπέδου της Μόριας και υπέρμαχου της επέκτασης του επαίσχυντου Φράχτη του Έβρου.

Σε αυτά πρέπει να προστεθεί η απέχθεια της κυβέρνησης για τις δημοκρατικές λειτουργίες, η ουσιαστική απαγόρευση του δικαιώματος της διαδήλωσης, η τεράστια συρρίκνωση του δικαιώματος κήρυξης απεργίας, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και η πλήρης ασυδοσία των ΜΑΤ και των δυνάμεων μιας ευρύτατης καταστολής.

Παράλληλα και σε τοπικό επίπεδο παρατηρούμε στο νησί μας μια όξυνση φασιστικών και ρατσιστικών πρακτικών ενώ ταυτόχρονα σκοταδιστικές, μεσαιωνικές αντιλήψεις κερδίζουν έδαφος. Από τα ρατσιστικά συλλαλητήρια στις αρχές του καλοκαιριού ενάντια στην άφιξη προσφύγων στο νησί μέχρι τα πρόσφατα γεγονότα στο Τυμπάκι αντιλαμβάνεται κανείς ότι η μάχη ενάντια στο φασισμό πρέπει να δοθεί με μεγαλύτερη ενάργεια και συνέπεια. Ειδικά τα πογκρόμ  κατά των μεταναστών αγρεργατών , των πιο πληττομένων και εκμεταλλεύσιμων κομματιών της εργατικής τάξης, στο Τυμπάκι δείχνουν με το πιο γλαφυρό τρόπο το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού και του ρατσισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι οι παραπάνω πρακτικές οργανώθηκαν και καθοδηγήθηκαν από γνωστά στελέχη της ΧΑ , ενώ διαχρονικά στηρίζουν τις επιταγές του κεφαλαίου ενάντια στο λαό και εργαζομένους ( υποστήριξη των εξορύξεων υδρ/κων, κτλ)

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη ουσιαστική και συμβολική σημασία για την απαίτηση καταδίκης της ναζιστικής οργάνωσης ως μηχανισμού ταγμάτων εφόδου που οργάνωσαν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάντ Λουκμάν, που τραυμάτισαν Αιγύπτιους ψαράδες και εκατοντάδες πρόσφυγες, μετανάστες και αντιφασίστες, που επιτέθηκαν σε συνδικαλιστές και στελέχη αριστερών πολιτικών κομμάτων.

Η Ν.Ε. Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας συμμετέχει στο κοινό κάλεσμα συλλογικοτήτων και οργανώσεων για κινητοποίηση στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, καλώντας σε συγκέντρωση και διαδήλωση την Παρασκευή 18/9/20, στις 6:30μμ στα Λιοντάρια

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΑΘΩΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί