Ρατσιστική οδηγία του υπουργείου Παιδείας: Ζητά αρνητικό τεστ Covid-19 από τα προσφυγόπουλα

Οργανωμένος ρατσισμός προωθείται από το ίδιο το υπουργείο Παιδείας που με εγκύκλιο της υφυπουργού Σ. Ζαχαράκη, ουσιαστικά ενοχοποιούνται ανήλικα παιδιά προσφύγων χωρίς κανένα επιδημιολογικό δεδομένο.

Mεγάλα ερωτηματικά προκαλεί το κριτήριο που εισάγει το Υπουργείο Παιδείας όσον αφορά στη φοίτηση στα Δημοτικά σχολεία της χώρας στα παιδιά των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα

Στην εγκύκλιο, που φέρει την υπογραφή της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, προβλέπεται ότι οι γονείς θα πρέπει να προσκομίσουν εξέταση για την Covid-19 η οποία θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί 72 ώρες πριν και να έχει αρνητικό αποτέλεσμα. Υποθέτουμε η εξέταση θα γίνεται με… έξοδα δικά τους!

Το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν ζητείται από τους γηγενείς μαθητές και τους γονείς τους, αναδεικνύει ζήτημα διακρίσεων σε ένα πολύ ευαίσθητο τομέα όπως είναι αυτός της υγείας και μάλιστα εν καιρώ πανδημίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την άμεση απόσυρση του κριτηρίου αυτού και κάνει λόγο για «ανεπίτρεπτη κατηγοριοποίηση των μαθητών η οποία δεν στηρίζεται σε κανένα επιστημονικό ή επιδημιολογικό δεδομένο».

Η εγκύκλιος

Συγκεκριμένα, για την εγγραφή και φοίτηση μαθητών/τριών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, η εγκύκλιος αναφέρει:

Β. Για την εγγραφή και την υποστήριξη της σχολικής φοίτησης ανήλικων αιτούντων ή ανήλικων τέκνων αιτούντων διεθνή προστασία στις σχολικές μονάδες που λειτουργούν ΔΥΕΠ ισχύουν οι προβλέψεις της Υπουργικής Απόφασης με αρ. πρωτ. 2099/ΓΔ4/9-1-20 (Β’ 208) «Εγγραφές ανήλικων αιτούντων ή ανήλικων τέκνων αιτούντων διεθνή προστασία σε σχολικές μονάδες Π.Ε. και Δ.Ε στο έδαφος της ελληνικής επικράτειας»:

α) Δελτίο Αιτούντος Διεθνή Προστασία της Υπηρεσίας Ασύλου ή άλλου ισοδύναμου, μέσω του οποίου διασφαλίζεται η ταυτοπροσωπία των μαθητών/τριών,

β) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ), αναγκαίο για τη συμμετοχή έκαστου μαθητή/τριας στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και

γ) Διεθνές πιστοποιητικό εμβολιασμών ή προφύλαξης, αναγκαίο για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας καθώς και εξέταση για COVID-19 η οποία πραγματοποιήθηκε 72 ώρες πριν τη φοίτηση και είναι αρνητική προς τον ιό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί