Η ένωση Γονέων Μαθητών δήμου Ηρακλείου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και το δημοτικό Φορτέτσας

Σχόλιο της Ένωσης Γονέων Μαθητών δήμου Ηρακλείου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει τη Δευτέρα και η κατάσταση που επικρατεί δείχνει ότι Κυβέρνηση και Δήμος κατασπατάλησαν ότι χρόνο είχαν και είναι εντελώς απροετοίμαστοι μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων.

Εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, 25άρες τάξεις, αίθουσες που δεν πληρούν τα υγειονομικά κριτήρια, επικίνδυνα σχολικά κτίρια.

Οι συμβάσεις με τις καθαρίστριες δεν είχαν υπογραφεί μέχρι και την τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να έχουμε την εικόνα σε σχολεία γονείς και εκπαιδευτικοί να αναλαμβάνουν την καθαριότητα. Ακόμα όμως και αυτές που προσλήφθηκαν είναι ίδιες σε αριθμό με τις περυσινές με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Εκατοντάδες γονείς βρίσκονται σε απόγνωση με το αλαλούμ και το γαϊτανάκι ανευθυνότητας μεταξύ Δήμου και Κυβέρνησης για την Προσχολική Αγωγή. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να βρίσκονται μετέωροι για το τι θα κάνουν τα παιδιά τους με ότι αυτό συνεπάγεται για τον οικογενειακό προγραμματισμό. Απαιτούμε τώρα να βρεθεί λύση, κατάλληλοι χώροι που θα στεγάσουν τα προνήπια.

Οι γονείς συσπειρωμένοι στους Συλλόγους τους και την Ένωση Γονέων δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να απαιτήσουν με όλες τις μορφές αγώνα αυτά που αξίζουν σε μας και τα παιδιά μας!

Σχόλιο για την καθυστέρηση στο Δημοτικό Φορτέτσας

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων, από κοινού με το Σύλλογο γονέων του Δημοτικού της Φορτέτσας, μεταφέρουμε την απόγνωση των γονέων που βλέπουν το σχολείο τους να είναι εργοτάξιο 2 μέρες πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής μέσα στο καλοκαίρι ότι θα ξεκινήσει κανονικά το σχολείο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη μέση των επισκευών, αφού δεν έχουν γίνει ακόμα, μετά τις κτιριακές επιδιορθώσεις, οι υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, το βάψιμο και η καθαριότητα του σχολείου.

Αφού, μετά από αγώνες που έκαναν οι γονείς τα τελευταία 8 χρόνια, ξεκίνησαν επιτέλους οι εργασίες αποκατάστασης του πρώτου ορόφου ο οποίος ήταν ακατάλληλος και επικίνδυνος, τώρα είμαστε μπροστά σε μία κατάσταση που είναι άγνωστο πότε θα είναι το σχολείο έτοιμο για χρήση, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις χαμένες διδακτικές ώρες και τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ η Δημοτική Αρχή να παραδώσει ένα καθαρό, ασφαλές σχολείο, όπου θα έχουν γίνει ΟΛΕΣ οι απαραίτητες εργασίες και δε θα κινδυνεύουν τα παιδιά μας.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί