Πολίτης σε Διευθύντρια της Παδιατρικής του ΠΑΓΝΗ: «Γιατί μέχρι σήμερα σε καμία μεταδοτική νόσο δεν συνίστατο μάσκα;»

“Από την αρχή ξεκαθαρίζω είμαι υπέρ της υγειονομικής μάσκας και τις υποδείξεις των Ειδικών Επιστημόνων Γιατρών για την αντιμετώπιση της οποιασδήποτε ασθένειας και ειδικά όταν πρόκειται για Πανδημία”

Με επώνυμη επιστολή του μέσω του Candiadoc, πολίτης απαντά στην Διευθύντρια της Παδιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, κ. Ένη Μιχαηλίδου, η οποία με ανάρτησή της στο Facebook έστειλε χθες το μήνυμά της προς τους αρνητές της μάσκας, με αφορμή την διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε όλη την Ελλάδα και στο Ηράκλειο κατά τη χρήσης των μασκών στα σχολεία.

Δείτε: Διευθύντρια παιδιατρικής του ΠΑΓΝΗ προς τους αρνητές μάσκας: «Βγάλτε λοιπόν τις μάσκες, ελάτε στα νοσοκομεία και αφήστε τους δρόμους, για να σας ξεναγήσουμε!»

Στην επιστολή του ο πολίτης αναφέρει αναλυτικά:

  1. “Πρώτα η Υγεία των παιδιών”

Από την αρχή ξεκαθαρίζω είμαι υπέρ της υγειονομικής μάσκας και τις υποδείξεις των Ειδικών Επιστημόνων Γιατρών για την αντιμετώπιση της οποιασδήποτε ασθένειας και ειδικά όταν πρόκειται για Πανδημία.

Το ύφος και το ήθος της ανάρτησης στο Facebook της κυρίας Διευθύντριας Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, κ. Ένη Μιχαηλίδου, είναι απαράδεκτο και προσβλητικό για τους γονείς που καλώς ή κακώς έχουν λάθος πληροφόρηση.

Παρακαλώ να μας απαντήσει με την ευγένεια που την διακρίνει:

1. Για τη σωστή χρήση της μάσκας στο μικρό παιδί από 3 χρονών και άνω.

2. Γιατί μέχρι σήμερα σε καμία μεταδοτική νόσο δεν συνίστατο υγειονομική μάσκα, όταν νοσηλευόταν ή όταν οικουρούσε.

3 Γιατί πρέπει να φοράμε μάσκες του εμπορίου και όχι Υγειονομικές-Ιατρικές μιας χρήσης.

4. Υπήρξε πότε ο Ιατρός του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που γνωμάτευσε ή έγραψε φαρμακευτική-υγειονομική συνταγή με βάση το κόστος;

5. Πιστεύει ότι ο/η Ιατρός πονά περισσότερο το παιδί από τον γονιό.

6.Πιστεύει ότι μόνο οι Ιατροί εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες και για αυτό φταίνε οι Πολίτες;

Παρακαλώ μόνο Υγειονομικές-Ιατρικές απαντήσεις.

Τα υπόλοιπα θέματα που αναγράφει στην ανάρτηση της η κυρία Διευθύντρια δεν με ενδιαφέρουν, αλλά αν και πάλι απαντήσει θα έχει και τον δικό μου Αντίλογο.

Κάθε άνθρωπος πρέπει να διαθέτει την περισσότερη δυνατή ενσυναίσθηση (ειδικά ο Υγειονομικός Λειτουργός-Επαγγελματίας) και περισσότερη αγάπη για το συνάνθρωπο.

Με σεβασμό και εκτίμηση
Γιώργος Μιχ. Βασιλείου
Οικονομολόγος, M.Sc, Μ.Α
Ηράκλειο, 08-09-2020

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί