Οι πρώτες κινήσεις του Α. Τσίπρα: Τζανακόπουλος γραμματέας, νέος εκπρόσωπος Τύπου

Νέο γραμματέα θα εκλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ημέρες και κατά πάσα πιθανότητα ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταλήξει στο πρόσωπο του Δημήτρη Τζανακόπουλου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν η Βούλα Κεχαγιά στο .newsique.gr αλλά και ο Δημήτρη Χατζηνικόλας στο documentonews.gr.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Βούλας Κεχαγια, στην επίσης κρίσιμη θέση του εκπροσώπου Τύπου προτάθηκε να μετακινηθεί ο Νάσος Ηλιόπουλος, αλλά φαίνεται ότι ο ίδιος επιλέγει να παραμείνει στο δήμο της Αθήνας.

Για τον εκπρόσωπο Τύπου είναι ενδεχόμενο να “παίζει” και το όνομα της Έφης Αχτσιόγλου, αλλά δε φαίνεται να προκρίνεται καθώς έχει σημαντικό βάρος ειδικά αυτή την περίοδο ως τομεάρχης Εργασίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία και ο Δημήτρς Τζανακόπουλος είχαν μαραθώνια συζήτηση στο γραφείο του Προέδρου στη Βουλή.
Κατά τις πληροφορίες η εκλογή του νέου γραμματέα θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής καθώς όπως όλα δείχνουν οι σκέψεις που έχει η ηγεσία κατατείνουν στην διεξαγωγή του συνεδρίου την άνοιξη του 2021 λόγω των έκτακτων και απρόβλεπτων συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού.

Αυτή η απόφαση φανερώνει την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει τον σημερινό γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη και να τον αντικαταστήσει με ένα πρόσωπο που ανήκει στον στενό του πυρήνα, όπως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος που διετέλεσε υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κατά τις πληροφορίες η επιλογή του Δημήτρη Τζανακόπουλου επιχειρεί να λειτουργήσει συνθετικά στο εσωτερικό του κόμματος καθώς το κορυφαίο στέλεχος συνομιλεί με όλες τις πλευρές τόσο με την προεδρική πλειοψηφία όσο και με τους 53 αλλά και τους εκπροσώπους της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί