Δεκαεξάχρονος με ηλεκτρικό πατίνι σκοτώθηκε στη Γαλλία

Άλλος ένας νεαρός, ο δεύτερος σε διάστημα λίγων εβδομάδων, σκοτώθηκε αυτές τις μέρες στη Γαλλία οδηγώντας ηλεκτρικό πατίνι, αναζωπυρώνοντας γι άλλη μια φορά τη συζήτηση γύρω από το νέο αυτό μεταφορικό μέσο, την επικινδυνότητά του και τους κανόνες που θα πρέπει ή όχι να διέπουν την κυκλοφορία του.

Το δυστύχημα με το ηλεκτρικό πατίνι, στο οποίο αναφέρεται η εφημερίδα Le Figaro, σημειώθηκε στη Λυόν και σε αυτό σκοτώθηκε ο δεκαεξάχρονος οδηγός του πατινιού, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω του στην προσπάθειά του να προσπεράσει ένα άλλο όχημα. Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο από ηλεκτρικό πατίνι που σημειώνεται στη Γαλλία, όπου όμως, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, τα ατυχήματα με περισσότερο ή λιγότερο σοβαρούς τραυματισμούς πολλαπλασιάζονται με ανησυχητική ταχύτητα.

Στο Παρίσι, όπως ανέφερε σε παλαιότερο δημοσίευμά της και η Le Monde, ελάχιστοι είναι οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τα πατίνια μόνο στις ειδικές λωρίδες κυκλοφορίας (ή στους ποδηλατόδρομους), πολλοί τρέχουν με υπερβολικά υψηλές ταχύτητες ή ανεβαίνουν δυο-δυο στα πατίνια, με αποτέλεσμα τα ατυχήματα να πολλαπλασιάζονται.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί