Νέα πρόστιμα στην Κρήτη: «Καμπάνα» σε επιχείρηση που διοργάνωσε Κρητική Βραδιά

Πρόστιμο 10.000 ευρώ και «λουκέτο» για 15 ημέρες σε Ηράκλειο και Χανιά – Πρόστιμο και σε ξενοδοχείο

Βαριά «καμπάνα» το βράδυ της Κυριακής σε επιχείρηση στο Βαρύπετρο στα Χανιά, αφού η Κρητική Βραδιά που διοργανώθηκε υπέπεσε στην αντίληψη των αρχών.

Έτσι, η αστυνομία έφθασε στο σημείο και διαπίστωσε πως η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε εξωτερικό χώρο συνοδεία μουσικής, είχε σημαντικό αριθμό υπεράριθμων, με αποτέλεσμα στο μαγαζί να επικυρωθεί πρόστιμο 10.000€ και ποινή αναστολής λειτουργίας για 15 ημέρες, σύμφωνα με το zarpanews.gr.

Δεν είναι η πρώτη (και μάλλον ούτε η τελευταία) φορά που επιχειρείται εκδήλωση στα Χανιά παραβιάζοντας τους κανόνες της κυβέρνησης και τα μέτρα προστασίας που ισχύουν μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων των τελευταίων ημερών στην χώρα μας, με την αστυνομία να συνεχίζει τους ελέγχους και να μην διστάζει να πράξει τα νόμιμα σε περιπτώσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Πρόστιμο και σε μπαρ στην Παλαιόχωρα

Και στην Παλαιόχωρα, ένα κατάστημα δέχθηκε απροσδόκητη επίσκεψη και διαπιστώθηκε οτι ο αριθμός των πελατών ήταν αρκετά μεγαλύτερος από τον προβλεπόμενο, συνεπώς υπήρχε συνωστισμός.

Έτσι, σύμφωνα με το zarpanews.gr, επιβλήθηκε στην επιχείρηση πρόστιμο 3.000€ και ποινή αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες, στην πιο κερδοφόρα (όσο αυτή μπορεί να είναι φέτος) περίοδο του καλοκαιριού για καταστήματα τέτοιου είδους.

Πρόστιμο και σε επιχείρηση του Ηρακλείου

Το ανάλογο πρόστιμο των 10.000 ευρώ επιβλήθηκε χθες και σε μπαρ στην περιοχή της Χερσονήσου, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε και 15ημερο κλείσιμο, για παράβαση των μέτρων.

Πρόστιμο και σε ξενοδοχείο

Πρόστιμο το ύψος του οποίου θα καθοριστεί από τον ΕΟΤ επιβλήθηκε και σε ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο, το οποίο δεν διέθετε πιστοποιητικά για τον κορωνοϊό.

«Λουκέτο» και σε μπαρ στην Ιεράπετρα

Στο κλείσιμο ενός μπαρ στην Ιεράπετρα στο οποίο τις προηγούμενες μέρες έγινε έλεγχος, βρέθηκε με περισσότερο κόσμο από ότι θα έπρεπε, και έτσι σύντομα θα κλείσει για 15 ημέρες ενώ θα επιβληθεί και πρόστιμο 3.000 ευρώ, αναφέρθηκε μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Ιεράπετρας Μανόλης Μιχελαράκης.

 Ο κ. Μιχελαράκης τόνισε πως τα μέτρα αναμένονται από ώρα σε ώρα με τον ίδιο να τονίζει πως ενδεχόμενος περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης ως τι; 11 είναι ένα λάθος και οριζόντιο μέτρο, το οποίο θα πλήξει συνολικά όλες τις επιχειρήσεις, χωρίς να φαίνεται πως κρύβει κάποια λογική. Κι αυτό γιατί όπως λέει σε επιχειρήσεις όπως καφετέριες και εστιατόρια είναι εύκολο να γίνει έλεγχος για το αν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα. Παράλληλα η εφαρμογή ενός τέτοιο μέτρου αυτή την περίοδο όπου η κίνηση ιδιαίτερα νέου κόσμου είναι αυξημένη, θα οδηγήσει σε συνωστισμό μετά τις 11 σε πλατείες, παραλίες, κλειστά καταστήματα κλπ, όπου δεν θα  μπορούν να γίνονται έλεγχοι και έτσι το πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί μεγαλύτερο.

Οι έλεγχοι όπως είπε συνεχίζονται σε όλα τα καταστήματα και μέχρι τώρα έχουν μπει πρόστιμα για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων εστίασης σε 4 καταστήματα της Ιεράπετρας και 2 του Μακρύ Γιαλού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί