«Να μου κοβόταν το χέρι που τον ψήφισα»: Η δήλωση συνταξιούχου στον αέρα εκπομπής (Βίντεο)

 «Ντροπή να δίνουν αναδρομικά στους συνταξιούχους άνω των 1.300 ευρώ και να μην δίνουν στους φτωχούς συνταξιούχους των 400, των 500, των 600 ευρώ που πεινάνε, πραγματικά πεινάνε και τους βλέπω…»

«Προσωπικά μπορεί να βρεθώ ευνοημένη και να πάρω κάτι…έπαιρνα 1.300 ευρώ σύνταξη και Σαμαράς Βενιζέλος μου την πήγαν στα 900…αλλά αισθάνομαι τίμιο να πω πως είναι ντροπή να δίνουν αναδρομικά στους συνταξιούχους άνω των 1.300 ευρώ και να μην δίνουν στους φτωχούς συνταξιούχους των 400, των 500, των 600 ευρώ που πεινάνε, πραγματικά πεινάνε και τους βλέπω…», δήλωσε, μεταξύ άλλων, επώνυμα, τηλεθεάτρια συνταξιούχος στον αέρα του Blue Sky.

Αναμένονται νέες προσφυγές

Γεγονός είναι ότι πάνω από ενάμισι εκατομμύριο συνταξιούχοι χαμηλών εισοδημάτων δεν θα δουν ούτε ένα ευρώ από τα αναδρομικά που επιδίκασε το ΣτΕ, ενώ αδικημένοι είναι και οι 900 χιλιάδες συνταξιούχοι που θα λάβουν κάποια επιστροφή, αλλά μόνο για τις περικοπές που υπέστησαν σε κύριες συντάξεις και όχι γι’ αυτές που έγιναν σε δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, ούτε και στις επικουρικές τους.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με βάση τη ρύθμιση που κατατέθηκε με τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο, το μόνο που μένει στους χαμένους είναι και πάλι η δικαστική προσφυγή, καθώς η κυβέρνηση, ζητά από τους χαμηλοσυνταξιούχους να επιδείξουν κοινωνική αλληλεγγύη στις δύσκολες ημέρες που βιώνει η ελληνική οικονομία και να αποδεχτούν ότι, εάν θέλουν αναδρομικά έναντι μέρους των πολλαπλών περικοπών που υπέστησαν με διαδοχικές ρυθμίσεις από το 2012, θα πρέπει να προσφύγουν ξανά στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», σε αυτήν την περίπτωση οι οργανώσεις των συνταξιούχων είναι καλό και φρόνιμο να στηρίξουν οικονομικά τα μέλη τους, καταβάλλοντας οι ίδιες το ποσό που απαιτείται για τη δικαστική προσφυγή. Κι αυτό μπορεί να γίνει με τη χρηματοδότηση της διαδικασίας από το αδιάθετο ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί στον κωδικό του ΕΦΚΑ. Πρόκειται για ποσό το οποίο αποταμιεύτηκε από την κράτηση των 0,20 ευρώ του νόμου 4387/2016.

Σχετικά Άρθρα

3 Thoughts to “«Να μου κοβόταν το χέρι που τον ψήφισα»: Η δήλωση συνταξιούχου στον αέρα εκπομπής (Βίντεο)”

  1. Δήμος Σθένης

    Εγώ συμφωνώ! Πράγματι να “κοβόταν” το χέρι – και όχι μόνο – αυτών που που τον ψήφισαν. Ας φροντίσουν να το κόψουν την επόμενη φορά πριν πάνε να ψηφίσουν. Το πρόβλημα όμως είναι ότι εμείς οι υπόλοιποι που δεν είμαστε κοψοχέρηδες γιατί να τραβιόμαστε, να δυστυχούμε και να κυβερνιόμαστε απ’ αυτούς που αναδεικνύουν οι …κοψοχέρηδες. Εμείς οι υπόλοιποι σε τι τους φταίμε;

  2. ΜΑΝΟΛΗΣ

    Το θέμα είναι και είναι λυπηρό ότι σαν λαός ξεχνάμε και το πληρώνουμε μετά. μέχρι πότε όμως;ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ!!!ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ.

  3. CitizenMitsos

    Τα ίδια λένε και όσοι αισθάνονται ότι ανήκουν στην περίφημη “Μεσαία Τάξη” και οι μικρο-επαγγελματίες που περίμεναν “ανάπτυξη” από τον τηλεπωλητή νανογιλέκων. Ας πρόσεχαν.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί