Βουλευτής σε συνταξιούχο στην Ουκρανία: «Πούλα τον σκύλο για να πληρώσεις λογαριασμούς»

Σάλος με τη «συμβουλή» που έδωσε βουλευτής σε συνταξιούχο

Η ατάκα του Γιεβγκένι Μπράγκαρ έγινε πρώτο θέμα στην Ουκρανία και ανάγκασε μέχρι και την προεδρία της χώρας να παρέμβει ώστε να ηρεμήσει τα πνεύματα μετά από το «φάουλ» του 25χρονου βουλευτή. Όσο για το τι συνέβη;

Η Λιούμποφ Κολιούτσα, συνταξιούχος η οποία διαμένει σε χωριό στα κεντρικά της χώρας, τηλεφώνησε σε ένα πολιτικό talk show ώστε να εκφράσει τα παράπονά της για τις υψηλές χρεώσεις στο φυσικό αέριο, γεγονός που κάνει αδύνατη την αποπληρωμή των λογαριασμών από τη στιγμή που η ίδια λαμβάνει από το κράτος 2.000 γρίβνα (ήτοι 72 ευρώ) ως σύνταξη.

Τότε ήταν που παρενέβη ο Μπράγκαρ, ο οποίος πρότεινε στην Κολιούτσα να… πουλήσει τον σκύλο της ώστε να έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τους λογαριασμούς της χωρίς άγχος! Φυσικά, η δήλωση αυτή έγινε viral και προκάλεσε την οργή ακόμη και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι του επιτέθηκαν ακόμη και με βαρείς χαρακτηρισμούς. «Είσαι βλάκας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Γκέο Λέρος, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

Οι Ουκρανοί έφτασαν να κάνουν trend τη δήλωση του Μπράγκαρ, γεμίζοντας τα social media με φωτογραφίες από τα κατοικίδιά τους και τα status τους με περιπαικτικά σχόλια του τύπου: «Χάθηκε σκύλος, κοστίζει όσο 150 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου». Όπως φαίνεται, η υποστήριξη προς την Κολιούτσα και τον -σύμφωνα με ορισμένα ΜΜΕ της χώρας τυφλό- σκύλο της «Τσάρικ» (σ.σ “μπάλα” στα ουκρανικά) είναι δεδηλωμένη.

Ο Μπράγκαρ, βλέποντας τον πανικό που προκάλεσε, προσπάθησε να τα… μαζέψει μέσω Facebook.«Είμαι νέος στην πολιτική και δεν έχω ακόμη μάθει να απαντάω σε λεπτά ζητήματα» υποστήριξε. Επιπλέον, τηλεφώνησε στην Κολιούτσα για να της ζητήσει προσωπικά συγγνώμη. «Τον συγχώρεσα, είναι πάρα πολύ νέος» είπε η συνταξιούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Mε πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί